IVKOM IVANEC Obavijest građanima: Kako predati krupni i selektirani otpad u krugu Ivkoma? Foto: Krešimir Đurić/ilustracija

IVKOM IVANEC Obavijest građanima: Kako predati krupni i selektirani otpad u krugu Ivkoma?

Varaždinske vijesti | 8.11.2022. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Iz tvrtke IVKOM dd. Ivanec koja je, među ostalin, zadužena za komunalne djelatnosti, uputili su obavijest građanima i poduzetnicima u kojoj detaljno opisuju na koji način se predaje selektirani i glomazni otpad.

- S obzirom na netočne informacije koje su se posljednjih dana u javnom prostoru pojavile po pitanju dovoza, predaje i naplate odlaganja selektiranog i glomaznog otpada u krugu Ivkoma d.d. Ivanec, u nastavku objavljujemo obavijest s relevantnim i točnim informacijama za sve ciljne korisnike ovih usluga - priopćeno je iz tvrtke IVKOM d.d. Ivanec.

Dovoz i predaja otpada

Na lokaciji sjedišta tvrtke Ivkom d.d. na adresi Vladimira Nazora 96, Ivanec, nalazi se ograđen i nadziran prostor namijenjen odvojenom prikupljanju, razvrstavanju i privremenom skladištenju manjih količina otpada do trenutka kada će ih ovlaštene tvrtke obraditi ili zbrinuti.

  1. Svi korisnici iz kategorije domaćinstava, koji ne žele čekati termin redovitog odvoza, ovdje mogu dovesti i odložiti selektirani (odvojeni) otpad koji im se doma skupi mjesečno.

Takav otpad preuzima se bez naplaćivanja ikakve dodatne naknade.

  1. Svaki korisnik-domaćinstvo koji redovito plaća usluge Ivkom-a, ostvaruje i pravo na odvoz krupnog (glomaznog) otpada bez plaćanja dodatne naknade, jedanput u kalendarskoj godini u količini od 2 m³ .

Ovu uslugu možete iskoristiti jednostavno: potrebu odvoza krupnog otpada iz svog domaćinstva prijavite telefonom na broj 770-550 ili 770-558 svakim radnim danom (ponedjeljak – petak) od 07:00 - 15:00 sati. Nakon toga bit će obaviješteni o terminu dolaska komunalnih radnika do vašeg kućanstva koji će vam glomazni otpad preuzeti i zbrinuti ga besplatno.

Ukoliko želite, možete i sami, vlastitim prijevozom, krupni otpad dovesti u krug Ivkoma d.d. na adresu Vladimira Nazora 96 b, Ivanec, u istoj količini od 2 m³

Tako dovezen otpad također možete odložiti besplatno.

Korisnici ostvaruju ovo pravo nakon provjere točnosti podataka i provjere urednosti plaćanja računa.

Za svaki dodatni odvoz ili naručivanje odvoza glomaznog otpada plaća se cijena usluge sukladno važećem cjeniku (https://ivkom.hr/user-content/ivkom/files/00000606_85-1-2022-cjenik-ostalih-usluga-u-sustavu-sakupljanja-komunalnog-otpada-01082022.pdf).

  1. Korisnici pravne osobe (poduzeća, obrti, ustanove itd.) plaćaju cijene odvoza selektiranog otpada i glomaznog otpada sukladno važećem cjeniku (https://ivkom.hr/user-content/ivkom/files/00000606_85-1-2022-cjenik-ostalih-usluga-u-sustavu-sakupljanja-komunalnog-otpada-01082022.pdf) .