Novoselec Reformistima: Jedina aktivnost reformista je – naslikavanje

Varaždinske vijesti | 24.8.2018. u 13:32h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon priopćenja Reformista iz Sračinca o upućenom zahtjevu Županiji za asfaltiranjem biciklističke staze na opasnom i mračnom dijelu županijske ceste između Sračinca i Svibovca Podravskog, očitovali se se HNS-ovci iz Sračinca. 

Priopćenje koje potpisuje načelnik Božidar Novoselec prenosimo u cijelosti.

Nula projekata, nula ideja... Jedina aktivnost reformista je – naslikavanje!

Da nije žalosno bilo bi smiješno, ali i to je nekakav početak aktivnosti naših oporbenjaka reformista, koji projekt vladajućih HNS-a i HDZ-a prikazuju kao svoj, te još time obmanjuju javnost da smo bili protiv projekta te da isti nije uvršten u proračun.

Pa da malo pojasnimo, vijećnica HNS-a Brankica Bešenić iz Svibovca Podravskog javno je, odnosno na sjednici općinskog vijeća, ukazala na potrebu izgradnje biciklističke staze što je i načelnik Božidar Novoselec uvrstio u prijedlog Proračuna 2018. kao kapitalne pomoći Županijskoj upravi za ceste (ŽUC), pošto je to županijska cesta pa investiciju mora provoditi ŽUC. Isto je bilo prezentirano i na Općinskom vijeću, ali su oporbeni vijećnici vjerojatno zbog nepoznavanja Proračuna ili zaslijepljeni likom „velikog županjskog vođe“ tražili da se stavka u proračunu još jedanput uvrsti što nije imalo nikakvog smisla.

Paralelno sa traženjem da se uvrsti u program ŽUC –a, koji se donosi nakon sezone čišćenja snijega, pokrenuli smo i rješavanje javne rasvjete u spomenutom potezu između Sračinca i Svibovca Podravskog što je dogovoreno već u svibnju 2018. na razini načelnik Novoselec i direktor HEP-a Varaždin Zvonko Rožmarić, te predstoji samo definiranje mjesta postavljanja stupova kako se ne bi previše zadiralo u privatne parcele.

Zanimljivo je da su reformisti imali vremena da naprave slikoviti zapis, jer niti jednog njihovog vijećnika na primjer nije bilo na polaganju vijenaca našim poginulim braniteljima povodom Dana državnosti, Dana domovinske zahvalnosti, kao ni na ostalim sličnim događanjima. Očito je da jedino za samopromociju imaju vremena kao i za kupovanje vijećnika, blokiranje već odobrenih projekata i opstruiranje rada Općine, stoga bi bilo bolje da se osvijeste i ne naslikavaju, jer, kad bi bili svjesni koliko se uložilo prijašnjih godina od strane županije, ŽUC-a, u Općinu Sračinec, dok se sad u nešto više od godinu uložilo nula kuna.

Nakon više od godinu dana ne činjena ništa, bezidejnosti i opstruiranja dobro je da su i oni prepoznali naše projekte te da će se isti nadamo se početi realizirati.

Pozivamo sve vijećnike pozicije i opozicije da konstruktivnim raspravama i prijedlozima doprinesu razvoju naše općine te da politikantstva ostave za predizborno vrijeme.

Označeno u