Novomarofsku bolnicu posjetio varaždinski biskup Josip Mrzljak

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.10.2016. u 18:36h | Objavljeno u Našim krajem

U tjednu obilježavanja Dana starijih osoba, 1. listopada, i Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi, 8. listopada, u OB Varaždin – Palijativna skrb Novi Marof pod vodstvom Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ Novi Marof, održavaju se razne prigodne aktivnosti.

Brojna događanja nastavljena su danas kada je bolnicu posjetio varaždinski biskup Josip Mrzljak. Biskup se prigodnim riječima obratio bolesnicima, djelatnicima i svim ostalim prisutnima u bolnici koji brinu o ljudima starije životne dobi.

Govoreći o palijativnoj skrbi moramo se voditi načelom da moramo pomoći svakom čovjeku, a posebice onima koji su najpotrebitiji. Svaki dan trebao bi biti dan brige za starije osobe, a Međunarodni dan starijih osoba služi nam da nas podsjeća na to – rekao je prilikom obilaska bolnice u Novom Marofu biskup Mrzljak koji je podsjetio da je ova godina proglašena godinom milosrđa. Podsjetio je i na riječi Majke Tereze da moramo činiti male stvari s velikom ljubavlju, koje je i on uputio prisutnima.

Na obilježavanje Dana starijih osoba stigla je i ravnateljica Opće bolnice Varaždin dr. Sanja Zember. Poručila je okupljenima da je zadatak svih u bolnici u Novom Marofu pružiti pacijentima vrhunsku uslugu i trenutke ugode.

Gradonačelnik Siniša Jenkač zahvalio je ravnateljstvu bolnice na dobroj suradnji i činjenici da je interakcija i komunikacija između Grada Novog Marofa i Uprave bolnice iz dana u dan sve bolja i kvalitetnija. Prema njegovim informacijama stižu bolji dani za bolnicu jer su s nacionalne razine osigurana sredstva za dogradnju novih prostora bolnice koja će pacijentima omogućiti bolje uvjete medicinske skrbi. Ujedno je zahvalio svim zaposlenicima bolnice na trudu i brizi za pacijente kao i brojnim volonterima koji odvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi pacijentima boravak u bolnici učinili što ugodnijim.

Predsjednica Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ Novi Marof, Miljenka Šimec, zahvalila je svima, a posebno biskupu Mrzljaku, na dolasku u bolnicu u sklopu obilježavanja Dana starijih osoba.

Okupljeni zaposlenici, volonteri, pacijenti i gosti uživali su u kratkom programu dječje skupine „Loptica" koji su za sve prisutne izveli nekoliko pjesama i recitacija. Predsjednica Udruge naglasila je da mališani iz vrtića često dolaze u bolnicu s ciljem senzibilizacije za potrebe starijih osoba u sklopu projekta „I ja ću biti star“.

Galerija slika