Novomarofčanki Miljenki Šimec Plaketa za doprinos razvoju profesije socijalnog rada

D.P./Varaždinske vijesti | 23.3.2017. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Novomarofčanki Miljenki Šimec uoči Svjetskog dana socijalnog rada uručena je Plaketa ‘Za doprinos razvoju profesije socijalnog rada i općem dobru u lokalnoj zajednici’.

- Naša se sugrađanka istaknula dugogodišnjim radom u području zdravstva kao socijalna radnica Opće bolnice Varaždin – Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof - ponosno ističu iz Grada Novog Marofa.

Inače, profesionalno djelovanje Miljenke Šimec posvećeno je stalnom zagovaranju prava i zaštiti dostojanstva teško bolesnih osoba i pružanju podrške njihovim obiteljima. Usavršavanjem u području palijativne skrbi stekla je kompetencije koje ju čine ravnopravnim članom palijativnog tima, te danas ravnopravno s predstavnicima medicinske struke javno prezentira rad ustanove u kojoj je zaposlena.

Uvođenjem novih socijalnih usluga u području zdravstva značajno je unaprijedila stručnu praksu i doprinijela razvoju profesije socijalnog rada. Naposljetku je u sklopu bolnice osnovan Odjel za osobno plaćanje koji omogućava ostanak u bolnici i smještaj dok se ne stvore mogućnosti adekvatnog trajnijeg zbrinjavanja najtežih bolesnika.

Slika 696x1044

Uz to, jedna je od osnivačica i predsjednica Udruge za palijativnu pomoć “Srce”, a svojim javnim djelovanjem Miljenka Šimec senzibilizira struku i javnost za potrebe starijih, bolesnih i nemoćnih osoba, pomiče granice i doprinosi razvoju zajednice. Velik doprinos dala je i razvijanju kompetencija stručnjaka i drugih osoba koji rade s najtežim, neizlječivim bolesnicima.

Organizira i provodi edukacije s ciljem osnaživanja kolega za izazove u ovom i drugim specifičnim područjima socijalnog rada, te se i sama kontinuirano educira i prati promjene u različitim teorijskim i praktičnim pristupima. Svojom otvorenošću promjenama i inovacijama Miljenka Šimec je postala istinska promicateljica društvenih promjena i vrijednosti profesije socijalnog rada.

U radu Miljenke Šimec očituje se duboko i istinsko ljudsko i profesionalno poštovanje čovjeka u presudnim životnim trenucima po čemu nam svima treba služiti kao primjer. Prepoznata je i cijenjena u profesionalnoj zajednici kao stručnjakinja, ali i kao kolegica koja uvijek ima razumijevanja za problem i pronalazi adekvatna rješenja.