Novomarofčani, uključite se i ove godine u akciju "Zelena čistka" Foto: VV arhiva / ilustracija

Novomarofčani, uključite se i ove godine u akciju "Zelena čistka"

Varaždinske vijesti | 10.4.2019. u 16:33h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Grad Novi Marof i ove godine nastavlja s uključivanjem u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj - Zelena čistka, koja će se održati u subotu, 13. travnja.

- Podupiranjem kampanje doprinosimo podizanju svijesti građana i omogućujemo aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša - poručio je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Cilj ovogodišnje akcije je čišćenje lokacija u smjeru Belskog dola, izletišta Grebengrad te dolinu rijeke Lonje.

Iz Grada Novog Marofa stoga pozivaju gradske udruge, djelatnike gradskih ustanova i sve građane dobre volje da se odazovu ovoj akciji kako bi uredili zagađeni okoliš.

Akcija Zelena čistka održat će se u subotu 13. travnja, a okupljanje će biti u 9:30 sati u dvorištu tvrtke Novokom d.o.o. (Zagorska 31, Novi Marof).

Grad Novi Marof osigurat će uključivanje komunalne službe u nabavu kontejnera za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada na odlagalište otpada, kao i nabavu potrebnog ručnog alata i opreme za sudionike akcije – lopate, grablje, rukavice, vreće za smeće i ostalo.

- Ipak, iz praktičnih razloga, molimo sudionike akcije da, ako ju posjeduju, ponesu svoju opremu. Prijevoz sudionika akcije do lokacija koje će se uređivati je osiguran, kao i okrjepa po završetku akcije za sve sudionike - poručuju iz Grada.

Za ostale informacije i detalje organizacije možete se obratiti referentici Ivani Horvat Dačnik, na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., T: 612-744, M: 099 255 2091, a na navedene kontakte prijavljuje se i sudjelovanje u ovoj akciji.