NOVO GROBLJE IVANEC U tijeku radovi na uređenju staza te zelenih površina Foto: Grad Ivanec

NOVO GROBLJE IVANEC U tijeku radovi na uređenju staza te zelenih površina

Varaždinske vijesti | 6.3.2024. u 17:45h | Objavljeno u Našim krajem

Na novom groblju Ivanec u tijeku su opsežni radovi koji obuhvaćaju uređenje centralne i pristupne staze, sporednih staza i zelenih površina oko grobova i grobnica.

U glavnini, riječ je o zahvatima kojima se, nakon velikih sanacijskih radova izvedenih radi sprečavanja prodiranja površinskih oborinskih voda u grobnice (zbog čega je groblje bilo raskopano), novo groblje vraća u prijašnje stanje i uređuje u skladu s dignitetom koji zaslužuju ovakva mjesta.

Radove o svom trošku izvodi Ivkom d.d., a u utorak 5. ožujka obišao ih je gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem, pročelnikom za komunal Stjepanom Vincekom i voditeljem Ivkomove RJ Održavanje i građenje Davorom Galićem.

- Pritom je gradonačelnik inzistirao na izvedbi radova strogo po projektu te na uklanjanju improvizacija koje su pojedini građani sami postavili, a koje sada narušavaju estetiku groblja - ističu iz Grada Ivanca.

Radovi se izvode na način da će centralna i pristupna staza biti popločene tlakavcima, dok će se sporedne staze nasipati kamenim agregatom. Uređuju se i kontaktne površine, na kojima će biti zasijana trava i zasađen novi drvored.

Završetak radova očekuje se za oko mjesec dana.

Prilikom obilaska groblja bilo je riječi i o proširenju centralne i sporednih staza u produžetku novog dijela groblja.

ivanec_groblje_radovi_05032024_1.jpeg

ivanec_groblje_radovi_05032024_2.jpeg

ivanec_groblje_radovi_05032024_3.jpeg

ivanec_groblje_radovi_05032024_4.jpeg

ivanec_groblje_radovi_05032024_5.jpeg

Označeno u