Novi radovi na odlagalištu otpada u Jerovcu Foto: Grad Ivanec

Novi radovi na odlagalištu otpada u Jerovcu

I.D./Varaždinske vijesti | 13.11.2015. u 08:09h | Objavljeno u Našim krajem

Na ulaznom dijelu odlagališta komunalnog otpada u Jerovcu u tijeku su radovi čiji je cilj povećanje funkcionalnosti cijelog deponija i čije je izvođenje, kako napominju iz Grada Ivanca, nužno i radi stavljanja u funkciju reciklažnog dvorišta.

Riječ je o radovima čije je izvođenje Grad Ivanec dogovorio s Fondom za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša u sklopu projekta sanacije jerovečkog deponija. Postupak javne nabave proveo je Ivkom, kojemu je Grad povjerio poslove na projektu sanacije odlagališta, te izvođenje radova povjerio Iskopu iz Klenovnika.

Dosad su postavljene električne instalacije i stupovi, a u pripremi su radovi na gradnji priključaka. Sagrađena je i betonska konstrukcija na koju će se ugraditi tzv. mosna (teretna) vaga za potrebe vaganja tereta koji ulazi na odlagalište, odnosno reciklažnog i krupnog građevinskog otpada, a trenutačno se izvode radovi na uređivanju pristupnog puta. Cijeli prostor potom će se asfaltirati, a u skladu sa zakonskim propisima, bit će adekvatno osvijetljen i opremljen video nadzorom.

- Što se tiče sanacije deponija, radovi dobro napreduju, a nastave li se i dalje ovakve povoljne vremenske prilike, kompletna sanacija mogla bi završiti do kraja studenog. Iako će time biti stvoreni preduvjeti za zatvaranje Jerovca za daljnje odlaganje smeća, on će u funkciji ostati do daljnjega, odnosno, do otvaranja Regionalnog odlagališta u Piškornici. Kao što je poznato, na jerovečkom deponiju smeće se odlaže u novouređene kazete. Njihovi su kapaciteti dosad popunjeni manje od pola i u njima ima mjesta za nesmetano odlaganje otpada još nekoliko godina - ističu iz Grada Ivanca.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci