Novi prostor Centra za socijalnu skrb u Novom Marofu: "Trebalo je zasukati rukave"

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.1.2018. u 10:09h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon deset godina čekanja, počeli su radovi na izgradnji novih prostora Centra za socijalnu skrb u Novom Marofu. Novi objekt Centra za socijalnu skrb vrijedan je oko osam milijuna kuna, a kako veli gradonačelnik Siniša Jenkač, gradi se u blizini centra grada i svima je dostupan.

Na pitanje zašto se čekalo desetljeće da bi se krenulo u izgradnju, Jenkač odgovara da je tu bilo raznih problema i da nitko nije htio zasukati rukave da se suoči s njima.

- Potrebne su građevinske dozvole, treba riješiti imovinsko pravne odnose, znači riješiti zemljište, a s obzirom da je tu bilo nekih neriješenih odnosa,nije se previše energije ulagalo da bi se prepreke riješile. No, neću reći da nije bilo želje jer kad je problem treba zasukati rukave - objasnio je Jenkač, dodajući da se nakon pregovora i odugovlačenja, napokon, krenulo u izgradnju Centra koji je dosad radio u apsolutno neprimjerenim uvjetima.

Izgradnju plaća Ministarstvo demografije, socijalne politike i mladih pa polaganje kamena temeljca ovisi o rasporedu ministrice Nade Murganić, koja će doći na svečanost polaganja u Novi Marof. Dotad će se sigurno izgraditi potporni zid, čiji radovi su sad u tijeku, nakon čega će se početi graditi i sama zgrada.