NOVI MAROF Za udruge 60.000 eura: "Oplemenjujete društveni život, zaslužujete potpore!" Foto: Grad Novi Marof

NOVI MAROF Za udruge 60.000 eura: "Oplemenjujete društveni život, zaslužujete potpore!"

VV | 30.9.2023. u 16:33h | Objavljeno u Našim krajem

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao je ugovore s 22 udruge, ukupno vrijedne 60.000 eura.

- Tradicionalno, Grad Novi Marof pomaže rad udruga sa svojeg područja i to onih koje djeluju izvan naše Zajednice športskih udruga, Vatrogasne zajednice te onih u području kulture, odnosno naših KUD-ova jer za njih financijska sredstva osiguravamo posebno. To su, primjerice, udruge naših branitelja, udruge u zdravstvu i ostale koje okupljaju ljude i na neki način doprinose razvoju grada. Ono što je značajno jest da mi pomažemo i brojne udruge koje nisu samo iz Novog Marofa, ali imaju članove s našeg područja i svoje aktivnosti provode na području grada – rekao je Jenkač.

gnm_ugovori_2.jpg

Maksimalan iznos za realizaciju projekata koje su udruge prijavile, a koji su brojne udruge i dobile je 4.000 eura po udruzi.

- Čestitam svima koji su odradili projekte i opravdali financijska sredstva koja smo im dodijelili prošle godine i time stekli mogućnost prijave na ovaj natječaj. Želim im svima puno uspjeha u radu te da dobivena sredstva najbolje iskoriste za funkcioniranje svojih udruga, na korist gradu Novom Marofu i svim svojim članovima – rekao je novomarofski gradonačelnik.

Dodao je kako na području grada djeluju razne udruge, među njima i one koje brinu o djeci te skupinama društva koje su posebno ranjive.

gnm_ugovori_3.jpg

- Pomažemo i onima koji brinu o djeci koju su napustili roditelji, onima koji brinu o slabovidnim i slijepim te gluhim osobama, tu je i naša udruga Pinta, naši branitelji i domobrani, kao i umirovljenici. Svima njima pružamo potporu jer ulažu puno truda u ono što rade, njihovi su programi i projekti svake godine sve bolji i bogatiji i svojim zalaganjem i aktivnostima oplemenjuju društveni život i događanja na području Novog Marofa i svima nama čine život boljim i kvalitetnijim, na čemu im uime građana zahvaljujem– poručio je.

gnm_ugovori_8.jpg

gnm_ugovori_5.jpg