Novi Marof: Za asfaltiranje nerazvrstanih cesta i parkirališta 1,8 mil. kuna Foto: Grad Novi Marof

Novi Marof: Za asfaltiranje nerazvrstanih cesta i parkirališta 1,8 mil. kuna

Varaždinske vijesti | 25.9.2018. u 16:01h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof u ovoj će godini uložiti gotovo 1,8 milijuna kuna u modernizaciju – asfaltiranje nerazvrstanih cesta i parkirališta, a izvođač radova bit će PZC Varaždin d.d. Ugovor o modernizaciji – asfaltiranju nerazvrstanih cesta i parkirališta na području Grada Novog Marofa u 2018. godini potpisali su gradonačelnik Siniša Jenkač i predsjednik Uprave PZC Varaždin Saša Varga, dok bi radovi trebali početi za nekoliko dana.

- Sustavno svake godine osiguravamo značajna sredstva za uređenje, obnovu ili pak gradnju novih prometnica. Izuzetak nije ni ova godina i ovih 1,8 milijuna kuna značajno je ulaganje. Riječ je o uređenju prometnica u dijelovima grada koja su udaljenija od centra i to je dio naše politike da svi mještani, bez obzira gdje žive, imaju iste uvjete i isti životni standard - kazao je Jenkač.

Radovi obuhvaćeni ovim ugovorom su: izgradnja slijepe ulice kod Centra za socijalnu skrb u Novom Marofu, modernizacija – asfaltiranje nerazvrstanih cesta Grana – Mađarevo i presvlačenje finim slojem asfalta u zaseoku Kosovci u Mađarevu, potom modernizacija – asfaltiranje nerazvrstanih cesta Ptičeki u Podevčevu, Sukovec u Mađarevu, Žegri u Podrutama, Vugri u Kamenoj Gorici, ceste Zagrebačka – Hegedi u Sudovcu te ceste prema Grebengradu s ugibalištem, kao i presvlačenje finim slojem asfalta nerazvrstane ceste i parkirališta kod groblja u Remetincu i naposljetku uređenje parkirališta uz nerazvrstanu cestu prema Puškadijima u Remetincu. Ukupna vrijednost radova iznosi 1.775.217,35 kuna u što je uključen PDV.

- Ovo je nastavak odlične suradnje s Gradom Novim Marofom na modernizaciji nerazvrstanih cesta na području grada. Iznos od gotovo 1,8 milijuna je za Grad znatan iznos koji u proračunu moraju izdvojiti za desetak cesta. Nadamo se da će povoljni vremenski uvjeti u ovom dijelu godine potrajati što dulje kako bismo to napravili što prije - izjavio je Varga, dodavši da je rok za izvođenje radova 90 dana.