Novi Marof: Veliki radovi vrijedni više milijuna kuna u naselju Makojišće

| 23.8.2017. u 17:22h | Objavljeno u Našim krajem

U naselju Makojišće obavljaju se veliki radovi vrijedni više milijuna kuna. Naime, započela je izgradnja kanalizacije za što je osigurano 5,8 milijuna kuna bez PDV-a.

-Izgradnja kanalizacije u Makojišću jedno je od najvećih gradilišta takve vrste u Varaždinskoj županiji. Praktički to je završetak gradnje kanalizacije po starom modelu preko Hrvatskih voda i Varkoma - ukazao je Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa.

Među ostalim, dodaje da su završili pripremnu dokumentaciju i očekuju raspisivanja natječaja za projekt Aglomeracije preko kojeg će se kanalizacija graditi za sva ostala rubna naselja oko Novog Marofa.

-Riječ je o investiciji od 120 milijuna kuna i taj projekt se treba dovršiti do 2023. godine – ustvrdio je Jenkač, dodajući da je ugovor o radovima na kanalizaciji Makojišće potpisan s tvrtkom Varkom dok je izvođač radova Aquatehnika.

- Hrvatske vode osigurale su 3,5 milijuna kuna te 750.000 kuna je osigurao Grad Novi Marof. Predstoji još osigurati oko dva milijuna kuna kako bi se u potpunosti mogao završiti taj projekt - navodi sugovornik.

Što se tiče Makojišća i Grane gradonačelnik vjeruje u strpljivost građana do dovršetka radova. Osim kanalizacije uredit će se i prometnice. Ponovio je da je ovo velika investicija i značajna za grad Novi Marof.

Podsjetio je da je pred Gradom i Varkomom nastavak pregovora oko nastavka izgradnje transportnog cjevovoda prema naselju Paka koji prolazi rubnim dijelom Makojišća.

To je, također, jedna velika investicija koja bi zaokružila vodoopskrbu Varaždinske županije u tom dijelu, ali i nastavak sustava prema Svetom Ivanu Zelini. Kanalizacija u Makojišću treba se dovršiti u roku od dva mjeseca dok će se kućanstva moći priključiti kada se kroz projekt Aglomeracije izgradi pročistač.