Novi Marof: U utorak prikazivanje dokumentarca "Ovčara-neispričana priča"

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.11.2016. u 20:44h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak, 15. studenog, s početkom u 19 sati u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” u Novom Marofu prikazat će se dugometražni dokumentarno-animirani film "Ovčara – neispričana priča" mladog vinkovačkog glumca i redatelja Vladimira Andrića koji je svoju premijeru doživio 17. studenog prošle godine u prepunom Hrvatskom domu u Vukovaru, a također je 7. studenog ove godine prikazan u Županijskoj palači u Varaždinu.

-Kulturni centar “Ivan Rabuzin” surađuje s Gradskim kazalištem Joza Ivakić iz Vinkovaca, a Vladimir Andrić je njihov cijenjeni glumac i česti gost predstava u našoj organizaciji, te nam je još veća čast što ćemo prikazati i film čiju režiju potpisuje sam glumac - ističe Ivana Kušek, ravnateljica KC "Ivan Rabuzin".

U filmu svojim svjedočanstvima sudjeluju preživjeli svjedoci tog vremena Vilim Karlović, Hajdar Dodaj, Dragutin Berhofer i doktorica Mirjana Semernić Rutko.

Filmu su golem doprinos dali glumci Goran Grgić, Anja Šovagović-Despot, Hrvoje Klobučar, Dražen Kühn i Perica Martinović koji su čitali tekstove i posudili svoje glasove licima u filmu.

Iako potresan, ovaj dokumentarac i njegovi autori su objektivno i detaljno ispričali tužnu priču o Ovčari.