Uskoro će nadstrešnica tržnice u Novom Marofu ići u obnovu Foto: Grad Novi Marof

Novi Marof: U pripremi su projekti u Makojišću Gornjem, Strmcu i Novom Marofu

| 26.4.2019. u 20:23h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Uz projekte koji su u tijeku, poput primjerice obnove društvenih domova, Grad Novi Marof priprema nove projekte koje će prijavljivati na raspoložive natječaje. Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač (HDZ), najavio je po dva projekta u Makojišću Gornjem i Novom Marofu.

- Sljedeći je projekt doma u Makojišću Gornjem kojeg ćemo kandidirati na natječaj LAG-a na koji ćemo se moći prijaviti kao jedinica lokalne samouprave, ali i netko s područja JLS-a, na dva natječaja. Grad će, kao lokalna samouprava, pripremiti projekt obnove društvenog doma u Makojišću Gornjem, a naša komunalna tvrtka Novokom je pripremila projekt, s građevinskom dozvolom, uređenja nadstrešnice na tržnici u Novom Marofu - rekao je Jenkač i dodao da su druga dva projekta sportske infrastrukture.

- Sljedeći natječaj koji je trenutno vani, a na koji ćemo se javiti, natječaj je Središnjeg državnog ureda za sport, natječaj za klubove i lokalnu samoupravu. Radi se o poboljšanju uvjeta za sport, sportaše i sportske aktivnosti. Fokus nam je bavljenje sportom, uključivanje djece u sport. Prijavit ćemo dva projekta, jedan je uređenje malonogometnog igrališta u Makojišću Gornjem, a drugi uređenje dijela centralnog nogometnog igrališta u Novom Marofu - kazao je gradonačelnik Novog Marofa.

Središnji državni ured za sport objavio je javni poziv kojemu je cilj približavanje sporta građanima, animiranja djece i mladih za bavljenje sportom te ulaganja sredstava iz državnog proračuna u nabavku sportske opreme te opremanje, rekonstrukciju i izgradnju sportske infrastrukture, kako postojeće tako i planirane.

Što se tiče društvenih domova, u tijeku je obnova onih u Sudovcu, Završju i Orehovcu, a uz planove za dom u Makojišću Gornjem, na red će doći i završetak obnove doma u Strmcu. Naime, trenutno se projektira vanjska ovojnica doma na kojem je prije dvije godine uređeno krovište.

- Sad treba završiti projekt s fasadom i određenim popravcima s obzirom da se radi o dograđivanom objektu. Dom u Strmcu je u punom pogonu, dva poslovna subjekta su u najmu, dućan i kafić, tu su i prostor za vatrogasce i prostor za mjesni odbor, za građane. Kad se urede takvi domovi, oni postaju centri zbivanja u tim naseljima - zaključio je Jenkač.

trznica_1.JPG

makojisce_gornje_igraliste_2.JPG

makojisce_gornje_igraliste_1.JPG

makojisce_gornje_dom_2.JPG

makojisce_gornje_dom_1.JPG