NOVI MAROF Nastavljaju se ulaganja, uređuje se i društveni dom u Možđencu Foto: Grad Novi Marof

NOVI MAROF Nastavljaju se ulaganja, uređuje se i društveni dom u Možđencu

Varaždinske vijesti | 25.3.2021. u 16:20h | Objavljeno u Našim krajem

Nastavljaju se ulaganja u uređenje društvenih domova na području Grada Novog Marofa. Posljednji u nizu je društveni dom u Možđencu, za čije je uređenje u petak potpisan ugovor između Grada Novog Marofa i obrta za građevinske radove Oštrek Gradnja iz Gornjeg Makojišća. Vrijednost radova je 195,391,25 kuna s PDV-om.

Početak radova planiran je u narednih nekoliko dana, a sve bi trebalo biti završeno u roku od tri mjeseca.

Ugovor su potpisali vlasnik obrta Nikola Oštrek i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Gradonačelnik je podsjetio na ulaganja u obnovu i uređenja domova pa su tako prošle godine uređena tri društvena doma, u Sudovcu, Završju i Orehovcu. S uređenjem domova potom se nastavilo u Gornjim Podrutama, u Završju i Mađarevu.

Radilo se i na domovima u Ključu i Oštricama, a nakon nedavno potpisanog ugovora za uređenje doma u Donjim Podrutama, potpisan je i ovaj za dom u Možđencu. Trenutno se radi u Strmcu, uređuje se i bivši Centar za socijalnu skrb u Novom Marofu koji će koristiti umirovljenici.

- Najavili smo da nam je cilj da građani imaju novouređene društvene prostorije, da mogu koristiti kvalitetne i dobro opremljene domove. Rješavamo domove jedan za drugim. Ostali su nam još Presečno i buduća izgradnja doma u Makojišću gdje imamo građevinsku dozvolu i projekt. Radio se o zajedničkom prostoru za pet naših zapadnih naselja Matušini, Japače Polje, Jelenščak, Topličica i Makojišće Donje To ćemo prijaviti na neki od budućih natječaja za fondove jer se radi o velikoj investiciji pa želimo iskoristiti sve mogućnost prijave - naglasio je Jenkač.

novi_marof_drustveni_dom_mozdenec_ugovor_01.JPG

novi_marof_drustveni_dom_mozdenec_ugovor_02.JPG

novi_marof_drustveni_dom_mozdenec_ugovor_03.JPG

novi_marof_drustveni_dom_mozdenec_ugovor_04.JPG

novi_marof_drustveni_dom_mozdenec_ugovor_05.JPG

novi_marof_drustveni_dom_mozdenec_ugovor_06.JPG

novi_marof_drustveni_dom_mozdenec_ugovor_07.JPG