Novi Marof: Na 1. simpoziju o palijativnoj skrbi oko 250 sudionika iz cijele Hrvatske Foto: Službeni internetski portal Varaždinske županije

Novi Marof: Na 1. simpoziju o palijativnoj skrbi oko 250 sudionika iz cijele Hrvatske

J.Š./Varaždinske vijesti | 29.10.2017. u 16:03h | Objavljeno u Našim krajem

Više od 250 sudionika iz cijele Hrvatske od liječnika, medicinskih sestara, socijalnih radnika, psihologa, ljekarnika, fizioterapeuta do duhovnika, okupilo se u Novom Marofu u petak, 27. listopada na prvom simpoziju o palijativnoj skrbi.

Sudionike Simpozija pod nazivom „Pet godina iskustva u palijativnoj skrbi Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin“ pozdravio je i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin.

On se osvrnuo na radove koji se trenutno izvode na objektu za palijativnu skrb u Novom Marofu, a koji treba biti dovršen za 12 mjeseci. Taj se projekt financira bespovratnim sredstvima iz EU. 

- Europa je prepoznala potrebu za takvim objektom, o čemu govori podatak da je to jedan od svega četiri takva projekta koje financiraju u Hrvatskoj. Iako je riječ o važnim ulaganjima u objekt i u opremu, ljudi su ti koji čine razliku, a posebno kad je u pitanju skrb o najtežim bolesnicima. Veseli nas veliki interes za ovaj simpozij, za koji vjerujem da će biti tek prvi u nizu – rekao je Vugrin.

Stručnjake za palijativnu skrb pozdravili su i voditelj Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin dr. Tihomir Pintarec, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić, kao i varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Prije samog Simpozija, uzvanici su obišli Palijativni odjel novomarofske Službe.