NOVI MAROF Jenkač: Kod nas doista vrijedi izreka da su mladi budućnost! Foto: Grad Novi Marof / arhiva

NOVI MAROF Jenkač: Kod nas doista vrijedi izreka da su mladi budućnost!

Varaždinske vijesti | 8.2.2022. u 16:01h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof i u ovoj godini nastavlja s isplatom naknada za novorođenčad. U prosincu 2021. i siječnju 2022. godine ukupno je rođeno 18 beba za koje je Grad iz svog proračuna izdvojio 32.000 kuna.

Da Grad Novi Marof brine o svojim stanovnicima od najmanjih nogu potvrdio je i gradonačelnik Siniša Jenkač, naglasivši kako će ove naknade i dalje isplaćivati.

- Naravno da ovim naknadama želimo potaknuti rađanje što više djece na našem području, no svjesni smo da to nije dovoljno. Zbog toga Grad Novi Marof prati svoje stanovnike od rođenja, pa sve do mirovine i stvara uvjete za kvalitetan život kako bismo zadržali svoje građane, posebno mlade – poručio je Jenkač.

Naknade za novorođenčad samo su dio poticaja kako bi mlade obitelji ostale živjeti na području Novog Marofa. Uz to, Grad sufinancira dječje vrtiće, a iznos se iz godine u godinu povećava, ulaže u osnovne škole, stipendira srednjoškolska deficitarna zanimanja, dodjeljuje studentske stipendije i jedan je od rijetkih koji svim srednjoškolcima Srednje škole Novi Marof osigurava laptope i udžbenike.

- Zahvaljujući svim poticajima i mjerama Grada, u Novom Marofu doista vrijedi izreka da su mladi budućnost – zaključio je Jenkač.