Novi Marof: Izgradnja vodovoda u naseljima Ključ i Oštrice

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.10.2016. u 17:32h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Već nekoliko mjeseci traju opsežni radovi na izgradnji vodovoda u naseljima Ključ i Oštrice na području grada Novog Marofa. Riječ je o trenutno jednoj od najznačajnijih investicija u Novom Marofu gdje je vrijednost projekta veća od 6 milijuna kuna.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač u dnevnom je kontaktu s investitorima i izvođačima radova kako bi se zadani rokovi ispoštovali, a građani tog dijela grada što prije dobili mogućnost priključenja na vodovod.

Realizacijom ovog projekta, koji predviđa potpunu rekonstrukciju vodovoda kroz Ključ i Oštrice, u potpunosti će se riješiti problem vodoopskrbe u ova dva naselja, ali i u naselju Donje Presečno. Radi se o otprilike 1.500 mještana Novog Marofa koji žive u tim mjestima. Radove, koji su započeli početkom srpnja, financiraju Hrvatske vode i Varkom iz fondova EU-a. Izvođač radova je tvrtka Aquatehnika iz Varaždina. Predviđen rok za dovršetak radova je do kraja godine.

Prošle godine projekt se najavljivao u dogovoru s Hrvatskim vodama, a zatim s Varkomom. Prišlo se radovima i ja zahvaljujem svima iz Varkoma što su preuzeli naš vodovod koji se gradio pedesetih godina prošlog stoljeća. Bio je dotrajao, sa salonitnim cijevima i bilo je krajnje vrijeme da se priđe zamjeni starih cijevi – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač te dodao da voda nije bila ispravna niti tehnički, niti mikrobiološki.

Također se građanima savjetuje da se, tamo gdje postoji mogućnost priključenja na regionalni vodovod, to i učini. Dodajmo i da paralelno s radovima na izgradnji vodovoda, tvrtka Termoplin zamjenjuje čelične cijevi u svojoj mreži i uređuje priključke.