Novi Marof: 42 bona u iznosu od 200 kuna poklonjena djeci s invaliditetom

| 31.12.2016. u 08:07h | Objavljeno u Našim krajem

U dvorani novomarofskog Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ podijeljeni su roditeljima koji imaju djecu s teškoćama u razvoju, poklon bonovi.

Naime, gradonačelnik Siniša Jenkač sa svojim zamjenikom Ivanom Tukom, predstavnicom Centra za socijalnu skrb Novi Marof Ivančicom Koren te Marijom Hokman, predsjednicom Udruge "Sunce" Novi Marof za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, podijelili su 42 bona u iznosu od 200 kuna.

Kao što je naglasio gradonačelnik Jenkač, prihvatio je sugestiju predstavnika Centra za socijalnu skrb te Udruge "Sunce" s kojima Grad inače odlično surađuje, a ovim malim znakom pažnje će se suradnja i produbiti.

-Radi se o malom znaku pažnje da bi roditelji lakše prebrodili ovo blagdansko i novogodišnje razdoblje koje je inače prepuno izdataka pa da im nova godina krene bolje. Nadam se da će se i situacija u gradskom proračunu poboljšati tako da ćemo u novoj godini i vama, kao posebnom dijelu stanoništva moći izaći ususret s većim sredstvima – rekao je gradonačelnik Jenkač dodavši da grad Novi Marof ima 13.500 stanovnika s puno raznih potreba.

Spomenuo je i želju da se nabavi vozilo za Udrugu "Sunce" koje će omogućiti bolje funkcioniranje svih korisnika Udruge te pružiti bolje uvjete za njezin rad i djelovanje. 

Među ostalim istaknuo je da Grad Novi Marof godišnje izdvaja 750 tisuća kuna za razne programe na području socijalne skrbi kao što su izdvajanja za socijalnu pomoć, jednokratnu socijalnu pomoć, rodiljne naknade te ostale naknade kojima se pomaže svima onima kojima je pomoć potrebna.

-Možemo se pohvaliti da nam je 2016. bila uspješna nakon dugog niza godina koje su donosile manjak u proračunu – rekao je novomarofski gradonačelnik napomenuvši da su ostvarili veliko smanjenje manjka i pristupili na dosta ozbiljan način mnogim problemima kako bi postigli uštede.

Takav način, prema riječima gradonačelnika, pokazao se pozitivnim i kvalitetnim tako da će nova 2017. godina biti financijski lakša što će se pozitivno odraziti i na povećanje sredstava za one potrebite članove društva.

-Većim ćemo proračunom moći više sredstava predvidjeti za vaše potrebe i izaći vam ususret – rekao je gradonačelnik.

Na dodjeli poklon bonova gradonačelnik je iskoristio priliku i još se jednom osvrnuo na planirane projekte.

-Puno je prijekata ispred nas, možda ste čuli da će 2017. godina biti proračunski najveća u povijesti Novog Marofa, izglasan je proračun od gotovo 60 milijuna kuna – prisjetio je Jenkač dodaviš da je takav proračun zasnovan na mnogim projektima i programima koje su pripremili i koji spremno čekaju apliciranje na mjere europskih fondova.

Na kraju se roditeljima obratila predsjednica Udruge "Sunce", Marija Hokman te predstavnica Centra za socijalnu skrb Ivančica Koren.

One su potvrdile dobru suradnu s Gradom dok su roditeljima poželjele svako dobro i puno snage da se lakše nose s teškoćama u životu koje ih prate.

Galerija slika