Novi europrojekt o kulturi u zajednici Brezničkog Huma i pratećih udruga Foto: Općina Breznički Hum

Novi europrojekt o kulturi u zajednici Brezničkog Huma i pratećih udruga

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.1.2018. u 19:52h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Breznički Hum nedavno je sa svojim partnerima, humskom Limenom glazbom Sv. Martin, Knjižnicom i čitaonicom Novi Marof, Udrugom umirovljenika "Prigorčica" iz Breznice, Udrugom "Praškocijeve haramije" iz Visokog, Vatrogasnom limenom glazbom "Predavac" iz Rovišća i Varaždinskim mažoretkinjama, održala radni sastanak kojem je cilj zajednički dogovor o povlačenju sredstava iz EU u području kulture.

Naime, dogovaralo se o sudjelovanju u zajedničkom europskom projektu kojem će nositelj biti općina Breznički Hum, a riječ je o pripremi projekta iz područja kulture koji bi se financirao iz programa "Kultura u zajednici", a što sufinancira socijalni fond EU.

Predviđeno trajanje projekta je dvije godine, a do tada svi sudionici, kroz različite aktivnosti, trebaju pokušati svoje kulturne programe prikazati velikom auditoriju. Cilj je i prezentirati tako svoj rad te potaknuti više mladih ljudi na aktivnosti i bavljenje umjetničkim i kulturnim sadržajima.

Ako projekt prođe na Natječaju, kojemu je rok kraj veljače 2018. godine, ovaj će projekt u konačnici sudionicima omogućiti značajna sredstva iz Europske Unije i to čak u iznosu do 2,5 milijuna kuna. Sredstva bi svim sudionicima uvelike olakšala financiranje novih uniformi i instrumenata, tehničke opreme potrebne za njihove aktivnosti i nastupe kao što bi pokrila i troškove određenih manifestacija i ostalih sadržaja.