Nova ulaganja u trafostanice i niskonaponsku mrežu na ivanečkom području Foto: Grad Ivanec

Nova ulaganja u trafostanice i niskonaponsku mrežu na ivanečkom području

Varaždinske vijesti | 6.2.2017. u 17:50h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Tijekom ove godine Elektra će na administrativnom području grada Ivanca realizirati nekoliko većih investicijskih ulaganja u gradnju novih trafostanica i u rekonstrukciju niskonaponskih mreža u pojedinim ulicama, a uz redovita održavanja, radit će i na više tzv. modifikacija, odnosno, manjih rekonstrukcija.

Po riječima Zdenka Đule, voditelja Pogona Elektre u Ivancu, jedan od većih i skupljih ovogodišnjih zahvata bit će nastavak radova na gradnji nove trafostanice i postavljanje srednjenaponskog kabela u Margečanu. Riječ je o investiciji vrijednoj ukupno oko milijun kuna, započetoj prošle godine, na kojoj je dio radova dovršen. Ove godine slijede radovi u vrijednosti 300.000 kuna.

Također, tijekom 2017. slijedi rekonstrukcija cjelokupne NN-mreže iz trafostanice Jagetić breg, koja obuhvaća Vinogradsku, Zavojnu i neke okolne ulice. Ova investicija vrijedna je 230.000 kuna.

Ono što se svakako ove godine mora učiniti jesu elektromontažni radovi na mrežama u Kaniži i u Ulici Franje Pusta u Ivancu. Tu su, naime, još lani postavljeni novi stupovi, ali ne i mreža, i to zato što je Elektra imala velikih problema u postupcima javne nabave. Stoga je postavljanje ovih mreža posao koji slijedi odmah nakon proljepšanja vremena.

Iz Elektre poručuju da će raditi i na manjim zahvatima (primjerice, u Vukovićevoj ulici, gdje trule drvene stupove treba zamijeniti betonskim, kao i u Knapiću). Dodaju kako će vrlo vjerojatno biti i novih radova na gradnji elektroenergetskih objekata, slijedom zahtjeva samih potrošača.