Nikolina Vrtar nova predsjednica lepoglavskog Savjeta mladih Foto: Grad Lepoglava

Nikolina Vrtar nova predsjednica lepoglavskog Savjeta mladih

Varaždinske vijesti | 27.9.2018. u 18:44h | Objavljeno u Našim krajem

Savjet mladih grada Lepoglave na svojoj je posljednjoj sjednici donio dva važna zaključka. Prvi se tiče pokretanja izrade novog Gradskog programa za mlade, a drugi kako bi izabrali novu predsjednicu pa će tako umjesto Martine Lončarek lepoglavski gradski Savjet mladih voditi Nikolina Vrtar.

Podnoseći izvještaj o aktivnostima Savjeta mladih grada Lepoglave između dvije sjednice, dosadašnja je predsjednica Savjeta mladih Martina Lončarek istaknula sudjelovanje predstavnika Savjeta mladih na 1. konferenciji savjeta mladih Varaždinske županije, Jailhouse festival kao i inicijativu „Idemo na PRC“. Spomenula je i planirane aktivnosti Savjeta mladih do kraja godine, a kao najznačajniju aktivnosti istaknula izradu novog Gradskog programa za mlade.

- Gradski program za mlade Grada Lepoglave strateški je dokument koji kreiramo s ciljem poboljšanja položaja mladih u društvu i povećanja kvalitete života mladih u lokalnoj zajednici. Predstavlja iskorak Grada Lepoglave u stvaranju institucionalnog okvira razvoja politike za mlade, prema kojem sestrateški promišlja o potrebama mladih, izazovima s kojima se susreću u svakodnevnom životu te načinu prevladavanja postojećih prepreka – kazala je Lončarek.

U izradu će se na principima strukturiranog dijaloga i suodlučivanja, a vodeći se načelom supsidijarnosti, aktivno uključiti Grad Lepoglava o čemu je govorio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

-  Mladi su heterogena društvena skupina koja se razlikuje prema obrazovnim postignućima, profesionalnom statusu, obrascima ponašanja, stilovima života, političkim opredjeljenjima i nizu drugih detalja. Međutim, zajednička im je pripadnost određenoj dobnoj skupini i to onoj između 15. i 30. godine života. Na području grada Lepoglave, prema popisu stanovništva iz 2011. godine, živi 8.283 stanovnika, od kojih 1.531 mladih u dobi od 15. do 30. godine, čineći tako 19 posto ukupne lepoglavske populacije. Mladi našega grada predstavljaju značajan resurs u koji treba ulagati stvarajući preduvjete za njihovu bolju integraciju u lokalnu zajednicu i omogućavajući im ostvarenje njihovih punih potencijala. Mladi i Grad zajedno će kreirati novi program koji će pokazati sav društveni kapital u Lepoglavi danas, jer mladi su naša sadašnjost - rekao je Kovač.

Osim rasprave o odrađenim i planiranim aktivnostima, na kraju sjednice članovi Savjeta mladih na osobni zahtjev razriješili su dužnosti dosadašnju predsjednicu Martinu Lončarek dok će njezinu funkciju jednoglasnom odlukom preuzeti dugogodišnja članica Odreda izviđača Lepoglava i članica Savjeta mladih u drugom mandatu Nikolina Vrtar.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci