Nikad skuplja gnojidba: u Maruševcu prekršio samoizolaciju i zaradio kaznu Foto: Ilustracija/Pixabay

Nikad skuplja gnojidba: u Maruševcu prekršio samoizolaciju i zaradio kaznu

IHR/Varaždinske vijesti | 18.3.2020. u 16:24h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

- Otpeljal sam gnoj u polje. Bio sam sam samcat i u kabini traktora. Policija veli da je netko dojavio. Ma ja u to ne vjerujem jer nitko u mojoj okolini nije znao da ja imam rješenje o samoizolaciji. Pratili su moj signal mobitela pa su mi zato u ponedjeljak došli doma na moju adresu. I nisu me zatekli u polju nego sam kod kuće već bio. Nisam imao što sakriti. Uostalom, nikom nisam od ostalih građana bio blizu ni na sto metara - ogorčeno se osvrnuo na uručeni prekršajni nalog Državnog inspektorata 51-godišnji Dragutin Hanžek iz Maruševca, objavio je Jutarnji list.
On je, naime, uhvaćen u kršenju rješenja o samoizolaciji koje je dobio nakon povratka iz Italije kamo, kako je objasnio, odlazi tri puta tjedno te je kažnjen s 8.000 kuna. Najavio je prigovor na kaznu.

- Dali su mi rok za plaćanje od tri dana, a moja izolacija traje još 11 dana. Kad bi znali kakvu sam kalvariju preživio na putu kući iz Italije i koliko se samo štitim, ne bi me nitko osuđivao - izjavio je Hanžek za Jutarnji list i ustvrdio kako nikad nije imao skuplju gnojidbu, a da je kršenjem mjera samoizolacije mogao ugroziti samo - svoj traktor.

Označeno u