Nezadovoljstvo u 7. MO Varaždin: Asfaltirali prije postavljanja novih cijevi? Foto: 7. MO Varaždin / Juraj Rožić

Nezadovoljstvo u 7. MO Varaždin: Asfaltirali prije postavljanja novih cijevi?

Varaždinske vijesti | 10.7.2018. u 09:12h | Objavljeno u Našim krajem

Rekonstrukcija dijela Gospodarske ulice od raskrižja sa Zagrebačkom ulicom do trgovačkog centra KTC, koja je započela 2. srpnja kako bi se zamijenile dotrajale vodovodne cijevi, izazvala je nezadovoljstvo u varaždinskom 7. mjesnom odboru.

O čemu se radi, priopćenjem javnosti pojasnio je predsjednik Vijeća 7. MO Varaždin Juraj Rožić.

- Ovo priopćenje dajem zbog brojnih upita i velikog nezadovoljstva građana koja sam zaprimio ovih dana. Naime, do 6. srpnja skinut je stari dio asfalta i ulica je ponovo asfaltirana u cjelosti, a vodovodne cijevi nisu zamijenjene. U subotu 7. srpnja, uvidjevši propust, djelatnici Varkoma ponovo su zatvorili cestu te počeli lomiti novi asfalt, kopati kanal i postavljati vodovodne cijevi. Tako će se radovi bespotrebno odužiti i ovaj tjedan. U ime građana postavljam pitanje: Tko će snositi odgovornost za ovakav diletantski propust i bespotrebno asfaltiranje cca. 800 m2 ceste? Tim asfaltom mogla se je asfaltirati i potpuno urediti jedna ulica u gradu - ističe Rožić.

Navodi da su građani ogorčeni i iz razloga što nisu bili obaviješteni o početku izvođenja radova.

- Neki od njih zbog toga nisu mogli pet dana izvesti svoje automobile iz dvorišta. Takve neugodnosti za građane mogle su biti izbjegnute da se je o radovima pravovremeno obavijestilo predsjednika Mjesnog odbora. Također smatram da je na tu temu bilo nužno da gradonačelnik sazove koordinaciju s predsjednicima svih Mjesnih odbora u Gradu. Nažalost zadnja koordinacija bila je u rujnu prošle godine iako je na sjednici Gradskog vijeća u veljači gradonačelnik Ivan Čehok javno obećao da će u ožujku sazvati koordinaciju s predsjednicima Mjesnih odbora - napomenuo je Rožić.

7_MO_-_Gospodarska_ulica_07-07-2018_-01.JPG

7_MO_-_Gospodarska_ulica_07-07-2018_-02.JPG

7_MO_-_Gospodarska_ulica_07-07-2018_-03.JPG

7_MO_-_Gospodarska_ulica_07-07-2018_-_Juraj_Rozic.jpg