"Nemirni uMirovljenici" u Novom Marofu: U nedjelju film, izložba i panel rasprava Foto: VV arhiva / ilustracija

"Nemirni uMirovljenici" u Novom Marofu: U nedjelju film, izložba i panel rasprava

Varaždinske vijesti | 14.10.2021. u 19:50h | Objavljeno u Našim krajem

U okviru projekta "Nemirni uMirovljenici", Udruga umirovljenika Novi Marof i Pučko otvoreno učilište Novi Marof u nedjelju 17. listopada organiziraju Kino večer - Kino Marof za seniore, uz projekciju filma "Agent Krtica" i panel raspravu o aktivnom starenju umirovljenika, te izložbu fotografija kao dio radionice Aktivni penzići - Živa fotografija.

Program će se održati od 16:00 do 18:30 sati u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" (velika dvorana, Antuna Mihanovića 3, Novi Marof).

Uz otvorenje izložbe, projekciju filma i panel raspravu, predstavit će se i dosadašnji rezultati radionica koje se provode u okviru projekta „Nemirni uMirovljenici“.

U programu će sudjelovati Ivana Kušek Perši, ravnateljica POU Novi Marof, ispred projektnog partnera i predstaviti prvu godinu projekta, te panelisti Danijela Koren, prof. hrvatskog jezika i književnosti, dipl. knjižničar u OŠ Novi Marof, i Danijela Treska, udomiteljica starijih osoba te vlasnica Doma za njegu i brigu starijih osoba.

Projekt „Nemirni uMirovljenici“ je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.–2020.), na temelju rezultata postupka odabira projekata u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.