Nema okupljanja ni vuzemnica, iz Općine Vinica mještane podsjećaju na pridržavanje propisanih mjera Foto: VV arhiva / ilustracija

Nema okupljanja ni vuzemnica, iz Općine Vinica mještane podsjećaju na pridržavanje propisanih mjera

Varaždinske vijesti | 3.4.2020. u 15:49h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac i načelnik viničkog Stožera civilne zaštite Miroslav Kelemenić podsjećaju sve mještane na mjere sprječavanja širenja koronavirusa te da se to odnosi i na tradicionalno paljenje "vuzemnica".

- U našem kraju postavljanje i paljenje vuzemnica uz koje se okuplja lokalno stanovništvo dočekujući Uskrs stoljetna je tradicija. Podsjećamo mještane da su u cilju sprečavanja širenja koronavirusa još uvijek na snazi Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja te Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim površinama kojima se zabranjuju sva okupljanja na javnim površinama. Stoga upozoravamo da će u interesu zdravlja svih nas, područje Općine Vinica obilaziti pripadnici operativnih snaga i policije, a svako okupljanje ili pripremanje vuzemnica biti će sankcionirano - priopćili su iz Općine Vinica.