Ne propustite: Na Lepoglavskim danima natjecanje u kuhanju kotlovine, biciklijada... Foto: Grad Lepoglava/ilustracija

Ne propustite: Na Lepoglavskim danima natjecanje u kuhanju kotlovine, biciklijada...

Grad Lepoglava/vv | 2.7.2023. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Zabavno - turistička manifestacija bit će 8. i 9. srpnja

Ovogodišnje, 13. po redu izdanje zabavno-turističke manifestacije "Lepoglavski dani" održat će se 8. i 9. srpnja, a posjetiteljima će ponuditi sadržajno bogat i raznovrstan program koji će se odvijati u gradskom parku pored Doma kulture.

large_lepoglavski_dani_lepoglava.jpg

Izložba gljiva, šah na otvorenom, igraonica hula hoopa...

Program prvog dana manifestacije, u subotu 8. rujna, počinje u 16 sati i to izložbom gljiva te sajmom na kojem će se predstaviti domaći izlagači, a održat će se i natjecanje u pripravi kotlovine "Pri klijeti". U gradskom će se parku moći zaigrati šah na otvorenom dok će u isto vrijeme u Domu kulture početi i turnir u šahu. Od 20 sati, na pozornici u parku, na rasporedu je koncert grupe Vizija band.

Dio programa posvećen je i najmlađima. Održat će se niz edukativnih radionica i igraonica u sklopu programskog sadržaja "Budimo kreativni". U subotu, 8. rujna od 16 sati održat će se edukativna radionica izrade dinosaura i aerodinamike "Tinker Labs". Istog je dana, u 18 sati, na rasporedu edukativna radionica izrade igračaka od drva „Kao prvo zagonetno drvo”, a od 19 sati radionica i igraonica hula hoopa.

Biciklijada, dječji program, slikanje za odrasle...

Program drugog dana manifestacije, u nedjelju 9. srpnja, također počinje u 16 sati sajmom domaćih izlagača i startom biciklijade "Svi na bic, do zdravlja mic po mic". U 16 sati počet će i dječji program "Budimo kreativni". Počet će zabavnom avanturom za djecu "Zip line", a od 17 sati na rasporedu su zabavne radionice "Igrajte se s nama" Dječjeg vrtića Lepoglava. Od 18 sati u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Domu kulture održat će se radionica slikanja na platnu za odrasle "Hommage Fridi". Od 19 sati na rasporedu su nastupi KUD-a Lepoglavski pušlek i Udruge žena „Cvijet” Šemovec, a u 20 sati počinje koncert grupe Ex Zodiac band.

Dan otvorenih vrata DVD-a Lepoglava 

Nedjeljni program ponudit će i mogućnost upoznavanja s radom lepoglavskih vatrogasaca koji organiziraju Dane otvorenih vrata DVD-a Lepoglava s razgledavanjem vatrogasne opreme i vozila u kojima će se zainteresirani moći besplatno voziti.

Organizatori Lepoglavskih dana su Turistička zajednica Grada Lepoglave i Turističko kulturno informativni centar, a glavni pokrovitelj je Grad Lepoglava.

large_ld_plakat.jpg