Nastavljaju se radovi na parkiralištu u Maruševcu u vrijednosti preko 410 tisuća kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.9.2018. u 19:47h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je prošle godine završena I. faza radova na izgradnji parkirališta i oborinske odvodnje kod groblja u Maruševcu, danas je započela i II. faza radova.

Riječ je o radovima vrijednosti preko 410 tisuća kuna koji uključuju finalno uređenje parkirališta ukupne površine 3.200 m2. Ugovor o izvođenju radova s tvrtkom Colas potpisao je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, pojašnjavajući kako će radovi na uređenju parkirališta na groblju u Maruševcu trajati do kraja rujna.

– Nakon prve faze uređenja parkirališta koja je uključivala cijevi, rubnike, izvedbu slivnika, iskope, ugradnju više vrsta šljunčanog materijala i ostalih radova, kreće se s asfaltiranjem prostora za 109 parkirnih mjesta. Također, u cilju obrade oborinskih voda bit će ugrađen separator sa spojem za kanalizaciju - rekao je Šprem.

Radove na I. fazi uređenja parkirališta vrijednih gotovo pola milijuna kuna izvodilo je poduzeće Niskogradnja Huđek. Ukupna vrijednost investicije izgradnje parkirališta i oborinske odvodnje kod groblja u Maruševcu u obje faze iznosi preko 900 tisuća kuna, koje je Općina Maruševec osigurala u svom proračunu.

Osim radova na groblju u Maruševcu, u narednom je vremenu planirano i uređenje groblja u Druškovcu.

– Riječ je o radovima na proširenju groblja u Druškovcu vrijednih preko 600 tisuća kuna. Općini Maruševec su na temelju prijavljenog projekta dodijeljena financijska sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u visini od 137 tisuća kuna. Preostalih 470 tisuća kuna financirati će Općina Maruševec također iz svog proračuna - ističe zamjenik načelnika Mario Klapša.

Označeno u