Nastavljaju se radovi na modernizaciji javne rasvjete u općini Vidovec Foto: Općina Vidovec

Nastavljaju se radovi na modernizaciji javne rasvjete u općini Vidovec

Varaždinske vijesti | 29.3.2019. u 19:30h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik općine Vidovec Bruno Hranić potpisao je u četvrtak 28. ožujka s direktorom tvrtke E.G.S. Elektrograditeljstvo Matom Gjuranovićem ugovor za zamjenu postojećih rasvjetnih tijela novom LED rasvjetom za dio naselja Nedeljanec i Vidovec.

S novih 58 rasvjetnih tijela spojit će se naselja Nedeljanec i Vidovec.

- Kompletno ćemo obuhvatiti učinkovitom javnom rasvjetom državnu cestu D-35. Ovim ugovorom dobijamo 58 novih rasvjetnih tijela. Ukupno je postavljeno 400 LED rasvjetnih tijela u tri godine. Vrijednost ovog projekta je 250.000 kuna - naglasio je Hranić.

Podsjetimo, Općina Vidovec je s projektom izmjene javne rasvjete na području općine krenula u listopadu 2015. godine kada je u suradnji s tvrtkom Tesla d.o.o. izrađena projektna dokumentacija za projekt pod nazivom "Javna rasvjeta Općine Vidovec - modernizacija uporabive građevine", koji obuhvaća svih 11 naselja te predviđa 780 rasvjetnih tijela. Ukupna vrijednost izrade projektne dokumentacije iznosila je 99.918,75 kuna, uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 39.967,50 kuna (40%), dok je ostatak potrebnih sredstava izdvojen iz općinskog proračuna.

Prva faza modernizacije javne rasvjete krenula je u naseljima Budislavec i Domitrovec, dok je druga faza obuhvatila naselja Nedeljanec, Vidovec i Tužno. Ukupna vrijednost izmjene javne rasvjete u tim naseljima iznosila je 1.031.527,50 kuna, a temeljem uspješnih prijava na natječaje, veći dio sufinancirala su ministarstva.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci