Načelnik općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec

Nastavlja se realizacija projekata, odgađa se svečano obilježavanje Dana Općine Trnovec B.

| 15.4.2020. u 19:42h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki, koja je održana na daljinu, načelnik Zvonko Šamec predstavio je izvješće o radu za razdoblje od srpnja do prosinca 2019. godine. U srpnju je započela rekonstrukcija nerazvrstane ceste – Branimirove ulice u Trnovcu, a radovi su završeni u studenom. Riječ je o projektu vrijednom oko milijun kuna, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja s 312.000 kuna, dok je ostatak osigurala Općina.

HEP-ODS Elektra Varaždin d.o.o. radi na rekonstrukciji niskonaponske mreže u naselju Šemovec s novom trafostanicom. Općina je osigurala sredstva za nabavu novih LED svjetiljki, a rekonstrukcija završava u studenom. Nakon Štefanca, Šemovec je drugo naselje u kojem je izvršena kompletna rekonstrukcija niskonaponske mreže. U naselju Bartolovec također je započela rekonstrukcija niskonaponske mreže od Dravske ulice do državne ceste prema crkvi.

Također, 11. listopada potpisan je ugovor za energetsku obnovu zgrade javne namjene – bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu. Vrijednost projekta je 1,4 milijuna kuna, a radovi su započeli krajem studenog prošle godine. Projekt sufinanciraju Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 590 tisuća kuna i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 236 tisuće kuna, dok ostatak sufinancira Općina – rekao je načelnik Šamec.

U naselju Trnovec Županijska uprava za ceste Varaždinske županije u suradnji s Općinom završava rekonstrukciju Dravske ulice. Radi se i na aktivnostima povećanja sigurnosti prometa na cestama Općine. Obnavljaju se pješački prijelazi kod osnovnih škola u Trnovcu i Šemovcu te se mijenjaju dotrajali prometni znakovi novima, a kod škole u Šemovcu postavljeni su „ležeći policajci”.

Na polju društveno-kulturnog života te odgoja i obrazovanja kontinuirano se surađuje s osnovnim školama i dječjim vrtićima. U kolovozu završava projekt energetske obnove Dječjeg vrtića „Zeko” u Trnovcu kojim je dotrajala stolarija zamijenjena novom i izvedena je termoizolacijska fasada.

Osim toga, načelnik Šamec osvrnuo se i na proračunske rezultate u protekloj godini. Podsjetio je da je da je ostvaren višak prihoda od 2,3 milijuna kuna.

Na Vijeću je podneseno i izvješće o izvršenju Plana gospodarenja otpadom u 2019. godini u kojem je navedeno kako se određuje lokacija za izgradnju reciklažnog dvorišta, za deponiranje građevinskog otpada te lokacija za odlaganje viška iskopa materijala koji predstavljaju mineralnu sirovinu. Također, cilj je da Općina nadogradi postojeći sustav na načelima gospodarenja otpadom na svom području sukladno ciljevima koji su propisani Planom gospodarenja RH i Zakonom o održivom gospodarenju otpadom.

Što se tiče rada Jedinstvenog upravnog odjela Općine za 2019. godinu, ukupno je riješeno 2348 predmeta, dok je njih 18 prenijeto u 2020. godinu. Na sjednici su predstavljeni i podaci Regionalnog ureda Varaždin Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prema kojima je u veljači na zavodu bilo prijavljeno 80 nezaposlenih osoba s područja općine Trnovec.

Usvojena je i odluka da se zbog aktualne situacije s pandemijom koronavirusa odgađa svečano obilježavanje Dana Općine Trnovec Bartolovečki, koje se slavi 17. travnja.