NAKON KIŠNIH DANA Nastavak radova na gradilištima širom Ivanca Foto: Grad Ivanec

NAKON KIŠNIH DANA Nastavak radova na gradilištima širom Ivanca

Varaždinske vijesti | 20.5.2021. u 16:33h | Objavljeno u Našim krajem

Iznimno promjenjivo vrijeme i učestali kišni dani uvelike otežavaju i usporavaju radove na gradilištima širom Ivanca, a na više njih zbog obilnih oborina radovi su privremeno bili zaustavljeni.

S proljepšanjem vremena svi radovi se nastavljaju. Čim se površine prosuše, u Kumičićevoj ulici slijedi finalno uređenje zelenih površina, a za idući tjedan naručeno je iscrtavanje kolnika. Nastavljaju se i radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta iz Programa Grada Ivanca za 2021. godinu, a koji su ove godine otvoreni na području Mjesnog odbora Stažnjevec.

Nakon što budu ovdje završeni, nastavit će se u drugim mjesnim odborima - Gačice, Lukavec, Punikve, Ivanečka Željeznica, Kaniža, Osečka, Radovan, Stažnjevec i Škriljevec te na kritičnim strmim dionicama u mjesnim odborima Radovan, Bedenec, Ivanečka Željeznica i Salinovec.

Zbog kiše su privremeno stali i radovi u Osečkoj, gdje se zacjevljuje dio odvodnih jaraka uz županijsku cestu, uređuje oborinska odvodnja i proširuje prometnica. No, radovi i tu idu dalje te se, nakon što je položeno 60-ak metara cijevi s jedne strane kanala, zahvati sada sele i na drugu stranu prometnice.

Što se tiče nogostupa u Radovanu, za sljedeći tjedan najavljeno je postavljanje rubnjaka. Idućih dana kreću i radovi na postavljanju novih kandelabra u parkiću ispred Knjižare Friščić te na odvojcima u Prigorcu.

Sve je spremno i za početak sanacije klizišta na Skradnjaku u Mjesnom odboru Lančić-Knapić. Grad je sve pripreme priveo kraju, a potrebnih 580.000 kuna osigurao je prijavom na natječaj Hrvatskih voda te iz vlastitih sredstava.

Radovi počinju odmah nakon što se teren prosuši.

Označeno u