Nakon iznimno teške godine za Općinu Veliki Bukovec na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici potvrđena briga za svakog mještanina

Varaždinske vijesti | 31.12.2022. u 16:21h | Objavljeno u Našim krajem

Vijećnici Općine Veliki Bukovec prihvatili su drugi rebalans proračuna koji u konačnici za ovu godinu iznosi 6,6 milijuna kuna čime se prihodi i rashodi ujednačeni, potvrđeno je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec održanoj u četvrtak.

U konačnici proračunom je osigurano 712.350,00 kuna za razvoj sporta i rekreacije, odnosno rad sportskih udruga i potrebe u sportu, a veći dio tog iznosa, odnosno 601.250,00 kuna utrošit će na izgradnju malonogometnog igrališta u Kapeli Podravskoj.

Sredstva od 1,2 milijuna kuna utrošena su se za uređenje komunalne infrastrukture na području Općine, konkretno nerazvrstane ceste, groblje i rasvjetu, a jedan od važnijih takvih projekata je rotor na raskrižju Dravske i Kolarove ulice.

Rebalansom su osigurana dodatna sredstva za projekt rekonstrukcije mosta preko rijeke Plitvice u Dubovici i postavljanje ograda na mjesnom groblju.

Nadalje, za održavanje komunalne infrastrukture u 2022. godini utrošeno je 598.000,00 kuna. Kako bi povećali sigurnost prometa Općina je drugim rebalansom izdvojila dodatna sredstva za održavanje javne rasvjete i nerazvrstanih cesta.

Općina je nastavila pomagati svojim najpotrebitijima za što je osigurano 110.00,00 kuna, a spomenimo kako su rebalansom osigurana dodatna sredstva za podmirenje troškova stanovanja za najugroženije mještane.

I ove je godine Općina za svoje najmlađe stanovnike izdvojila sredstva u iznosu od 30.000,00 kuna kako bi novopečenim roditeljima olakšala prve dane s bebom, a djeci su uručeni prigodni darovi povodom blagdana.

Da je za općinu ovo bila iznimno teška godina obilježena katastrofalnom tučom potvrdio je načelnik Franjo Vrbanić.

-Kao načelnik ne pamtim izazovniju godinu za našu općinu. Tuča koja nas je pogodila ostavila je traga na svakom našem čovjeku, ali izdigli smo se kao feniks iz pepela. Upravo se time želimo voditi u idućoj godini. Takvim zajedništvom samo nam je nebo granica, a svatko kome je bilo kakva pomoć ili savjet potreban može mi se obratiti, jednako kao i dati svoje prijedloge kojima ćemo unaprijediti našu svakodnevicu i učiniti si život ljepšim i jednostavnijim – rekao je načelnik i poželio svim vijećnicima i mještanima obilje zdravlja, mira i veselja u novoj 2023. godini.