Načelniku općine Bednja uručen ugovor o financiranju projekta "Zaželi" Foto: Općina Bednja

Načelniku općine Bednja uručen ugovor o financiranju projekta "Zaželi"

Varaždinske vijesti | 23.3.2024. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u petak je u Zagrebu načelniku općine Bednja Damiru Poljaku uručio ugovor o financiranju provedbe projekta "Zaželi - Potpora i podrška".

Naime, riječ je o projektu za koji je Ministarstvo Općini odobrilo maksimalan iznos prihvatljivih troškova, odnosno 561 tisuću eura. Cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom s područja Općine Bednja i Općine Vinica, partnera na projektu.

bednja_zazeli_2-20240322.JPG

Načelnik Poljak zahvalio je Vladi RH i resornom ministarstvu na dodijeljenim sredstvima, zahvaljujući kojima će se nastaviti pružanje skrbi za starije mještane i mještane u potrebi. Dodao je da će se projektom zaposliti ukupno 11 osoba koje će se brinuti o 66 korisnika.

– U okviru projekta zaposlit će se devet osoba koje će se brinuti o minimalno 54 korisnika u općini Bednja i dvije osobe koje će se brinuti o minimalno 12 korisnika u općini Vinica. Zadovoljni smo što možemo nastaviti projekt jer na taj se način izravno doprinosi povećanju socijalne inkluzije, kvalitete života te prevenciji institucionalizacije starijih osoba i osoba s invaliditetom – rekao je načelnik Poljak i dodao da će projekt trajati 36 mjeseci.

Podsjetimo, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je odluku o dodjeli ukupno 126.138.000 eura bespovratnih sredstava prijaviteljima u okviru projekta "Zaželi - prevencija institucionalizacije", a među odobrenim projektima i ove je godine Općina Bednja.

bednja_zazeli_1-20240322.JPG