Načelnik Šamec predao je informatičku opremu klubovima, ukupne vrijednosti 20 tisuća kuna

Načelnik Zvonko Šamec klubovima s područja Općine predao novu informatičku opremu

| 17.3.2017. u 11:58h | Objavljeno u Našim krajem

Četiri sportske udruge s područja Općine Trnovec Bartolovečki danas su dobile novu informatičku opremu, prijenosna računala i pisače, koja će zasigurno unaprijediti i poboljšati rad kluba u administrativnom dijelu.

Novu informatičku opremu dobila su dva nogometna kluba, NK Mladost iz Šemovca te NK Trnje iz Trnovca, zatim STK MGK Drava iz Žabnika i Rukometni klub Trnovec. Opremu vrijednu 20 tisuća kuna financirala je Općina sredstvima iz proračuna.

Prilikom podjele opreme načelnik Zvonko Šamec istaknuo je da je ovo samo dio općinske brige za sport i sportske klubove koji u svojim aktivnostima okupljaju veliki broj mali i mladih mještana Općine.

Ulaganje u sport i sportske klubove zapravo je ulaganje u mlade. U njihov zdrav razvoj, učenje discipline, poštivanje suparnika i razvijanje sportskog načina života. Podstičemo naše mlade mještane da se što više uključe u rad sportskih klubova, a same klubove pomažemo ujedno i na ovakav način kako bi što više olakšali rad i financijski i organizacijski – kazao je Šamec.

Na doniranoj informatičkoj opremi zahvalio je Velimir Šagi, trener i tajnik u STK MGK Drava iz Žabnika.

Veseli nas što se u Općini velika važnost pridaje bavljenju djece sportom. U našem klubu imamo dvadesetak djece koja svakodnevno treniraju stolni tenis, u tri grupe, u trajanju od sat i pol. Rezultat je da su u samom vrhu stolnoteniskih rang lista Hrvatske. Ova donacija slikovito znači jedan poen više u partiji. A znata da jedan poen često zna biti prevaga – kazao je Šagi.

Načelnik Šamec je dodao kako Općina Trnovec Bartolovečki godišnje iz proračuna za potrebe sporta izdvaja više od 400 tisuća kuna.

Samo u ovoj godini za potrebe sportaša osigurano je 437 tisuća kuna. Najveći dio, 410 tisuća kuna, odnosi se na tekuće donacije sportskim društvima. Iznos sredstava trebao bi se u narednim godinama i povećati. Isti iznos planira se izdvojiti za sport i u idućoj godini.

S obzirom na broj sportskih klubova na području Općine i razini sredstava koja izdvajamo može se lako izračunati i zaključiti da u prosjeku spadamo u sam vrh Varaždinske županije po izdvajanju za sport – zaključio je Šamec.