Načelnik Petrijanca na seminaru o političkoj i javnoj komunikaciji

VV | 13.6.2022. u 09:31h | Objavljeno u Našim krajem

Od 3. do 5. lipnja na Cresu je održan drugi po redu seminar Akademije za politički razvoj (APR) na temu „Politička i javna komunikacija“, na kojem je sudjelovao i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Program drugog po redu seminara APR-a sadržavao je predavanja, razgovore, izlaganja i radionice o temama vezanim uz političku komunikaciju, medijski nastup, digitalnu transformaciju medija i marketinga te odnosima s javnošću. Seminar se održavao u Palači Moise na Cresu, a načelnik Posavec sudjelovao je kao jedan od 23 članova ovogodišnje generacije APR-a. Na akademiju za politički razvoj prijavilo se 150 sudionika, na intervju je bilo pozvano 70 sudionika, a odabrana su 23 sudionika iz različitih sektora: civilno društvo, javna uprava, mediji i odnosi s javnošću, obrazovanje i znanost, politika, poslovni sektor, umjetnost.

- Politika na lokalnoj razini mora biti kolektivna djelatnost i svi u tom kolektivu moramo biti usmjereni ka donošenju odluka koje će pomoći u rješavanju problema, prije svega naših mještana na lokalnoj razini, a na regionalnoj razini takve odluke moraju pozitivno utjecati i na cijelo društvo. No u kolektivu, naravno, ima podosta i različitih razmišljanja i dijametralno suprotnih stavova i načela s kojima krećemo prema donošenju odluka i upravo zato je vrlo važno znati kako komunicirati, kojim se mehanizmima poslužiti kako bismo uspjeli premostiti različitosti i pomiriti stavove, a s ciljem donošenja odluka čija će primjena rezultirati kvalitetnim i dobrim rješenjem za sve građane. Posebno je zanimljiva bila radionica o kriznoj komunikaciji gdje smo se morali prilagoditi različitim situacijama iz poslovnog i privatnog života. Vrijeme koje je pred nama traži stvaranje novih modela komunikacije, a životni ritam natjerao nas je na učenje u hodu, na brze prilagodbe i donošenje odluka na dnevnoj razini, a to znači i snositi odgovornost – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Godišnji program APR-a jednogodišnji je edukacijski ciklus namijenjen liderima i profesionalcima mlađe generacije iz različitih sektora društva. Program se provodi uz podršku Vijeća Europe, a Akademija za politički razvoj je jedna od 21 članice Udruženja škola za političke studije Vijeća Europe. Teme seminara obrađuju stanje suvremene demokracije i participacije, političke ideologije i ekonomsku politiku, društvene rascjepe, javne politike, medije i političku komunikaciju, i slično. Posebna pažnja na seminarima posvećena je interakciji između polaznika kroz usmjeravane rasprave i praktične radionice. Akademija za politički razvoj (APR) je udruga koja primarno provodi programe edukacija i povezivanja mladih lidera i profesionalaca iz različitih sektora.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci