Načelnik Mirko Korotaj primio Tessu Hrženjak – državnu prvakinju u standardnim plesovima

VV | 24.2.2023. u 17:37h | Objavljeno u Našim krajem

Petrinja je 04. veljače bila domaćin Državnog prvenstva u standardnim plesovima te bodovnog turnira u standardnim i latinsko-američkim plesovima. Bilo je to masovno natjecanje na kojem su nastupila 62 sportska plesna para, 141 sportašica i sportaša u pojedinačnoj konkurenciji te 7 timova, a sudilo je 16 sudaca.

Sportski natjecatelji plesači i plesačice, članovi Plesnog kluba Takt Varaždin postigli su fenomenalne rezultate - vrhunska generacija sportaša koja je samo sa zadnjeg državnog prvenstva donijela 12 medalja u Varaždin te 5 naslova državnih prvaka.

Jedna od državnih prvakinja je i Tessa Hrženjak iz Radovca. Tessa je osvojila zlatnu medalju u kategoriji mlađi osnovci solo.

Tom prilikom, cestički načelnik Mirko Korotaj primio je Tessu te joj čestitao na iznimnom uspjehu koji je postigla u kratkom vremenu te joj uručio cvijet i poklon uz želje da samo tako nastavi i dalje.

Tessa je učenica 3. razreda Osnovne škole Cestica. Sa 7 godina postala je članica Društva naša djeca u Varaždinu gdje je učila prve plesne korake. Plesom se aktivno bavi od svibnja prošle godine i to u Plesnom klubu Takt, a do sad je već osvojila ukupno 9 medalja. Osim prirodne nadarenosti, Tessa marljivo i redovito hoda na treninge, 2 puta tjedno te još dodatno na individualne treninge.

Prilikom razgovora s načelnikom Tessa je posebno pohvalila trenere Igora Šalamuna koji je ujedno i vlasnik Plesnog kluba Takt te trenericu Ivu Risek.

Sljedeće natjecanje gdje će Tessa nastupiti je bodovni turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima - Trofej grada Ivanca, te državno prvenstvo u latinsko-američkim plesovima koje će se održati u Sisku.

U Plesnom klubu Takt iz Varaždina svjesni su da je za razvoj budućeg mladog plesača i  sportaša nužno poticati razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti.

Osnovne motoričke sposobnosti najbolje se razvijaju u ranom djetinjstvu i zbog toga bi dijete što više vremena trebalo provoditi u slobodnoj dječjoj igri, u trčanju, penjanju, skakanju, preskakivanju, provlačenju i sl. umjesto da mu se daju mobiteli i tableti u ruke.

Djeca u dobi od 3 do 6 godina plesni trening u plesnom vrtiću započinju uvijek na ovakav ili sličan zanimljiv način kroz igru koja ih zabavlja, a potiče razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti.

Upisi u Plesni vrtić/Plesnu školu Takt otvoreni su tijekom cijele školske godine, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona:  091 501 12 77

Galerija slika