Načelnik Bednje Poljak: "Akcije poput 'Volontiraj i doniraj' ulijevaju nadu u bolje sutra" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Načelnik Bednje Poljak: "Akcije poput 'Volontiraj i doniraj' ulijevaju nadu u bolje sutra"

VV | 3.1.2022. u 08:07h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga žena Bednja pomaže potrebitim sugrađanima slabijeg imovinskog stanja. Prikupljanjem donacija Udruga je pokrenula projekt "Volontiraj i doniraj“ kojim je od prikupljenih sredstava kupljena hrana, krevet, lijekovi i odjeća za djecu u pet obitelji u riziku od siromaštva.

Pomoć zajednici pruža i Humanitarna udruga Savršen krug koja je osigurala 82 paketa za stare i nemoćne osobe s područja općine Bednja te 33 paketa za obitelji slabijeg imovinskog statusa za božićne želje djeci koja pohađaju škole na području općine.

Na ovaj način mještani općine Bednja, koji volontiraju kroz udruge, pokazuju socijalnu osjetljivost te svoje slobodno vrijeme i trud nesebično daju za one kojima je pomoć i humana gesta više nego potrebnam pa će se takve akcije provoditi i dalje.

Općinski načelnik Damir Poljak naglasio je da će Općina uvijek spremno podržati ovakve projekte i biti na pomoći potrebitima.

– Ovakve akcije pokazuju pravi duh Božića i ulijevaju nadu u bolje sutra. Savjetovao bih svima da ne jurimo za materijalnim i da se malo osvrnemo oko sebe i pomognemo onima kojima je potrebno jer takvih nažalost uvijek ima – poručio je načelnik dodavši kako zajedništvom možemo napraviti puno.

Donacije su prikupljene od tvrtki Building d.o.o. Ivanec, CTING d.o.o Lepoglava, MIPCRO d.o.o. Ivanec, TESLA d.o.o. Klenovnik i Drvodjelac d.d.

Označeno u