Na području Ivanca u tijeku su radovi na uređenju vodotoka vrijedni više od 1,6 milijuna kuna

Napisao/la: MGA/Varaždinske vijesti -

U sklopu opsežnih radova koje ove godine Hrvatske vode – Ispostava Varaždin u dogovoru i u suradnji s Gradom Ivancem provode na cijelom administrativnom području Ivanca, trenutačno se obavljaju i zahvati na sanaciji odrona na rijeci Bednji u Kuljevčici.

Riječ je o interventnim radovima koji će završiti još ovoga tjedna, a nakon toga strojevi se sele niže na Bednju, kod ivanečkih bajera, gdje će se također raditi na sanaciji odrona.

U programu za ovu godinu je i niz drugih radova, među kojima su neki već završeni. Tehničko uređenje 1.000 metara potoka Pojatno (uz državnu cestu na izlasku iz IvanečkogNaselja), čije su obale očišćene i obložene kamenom, završeno je, jednako kao i čišćenje potoka Jošine na području Margečana. Radovi na potoku Brežnjak slijede u proljeće iduće godine.

Dobrim dijelom su izvedeni i radovi na čišćenju potoka Bukovec (Rakovec) na području MO-a Kaniža. Potok se uređuje u suradnji Hrvatskih voda i Grada Ivanca na način da Hrvatske vode (putem Hidroinga) obavljaju radove na čišćenju 600 metara obala na potezu od ušća u Bednju do željezničke pruge. Radovi su prije izvjesnog vremena zastali zbog kvara na stroju, ali iz Hrvatskih voda obavještavaju da će svakako urediti još preostalih 150 metara planirane dionice. U uređenje ovoga potoka uključuje se i Grad Ivanec na način da će financirati njegovo čišćenje na dionici od pruge do državne ceste i uzvodno, po potrebi.

Uskoro slijede i radovi na ivanečkoj Bistrici i to na dionicama koje su u ingerenciji i Hrvatskih voda i Grada Ivanca. Iz Hrvatskih voda početak radova na potoku iznad Friščićevog mlina najavljuju još tijekom ovog mjeseca. Bit će obavljeno i čišćenje Bistrice kroz Ivanec, na dijelu koji je u nadležnosti Grada Ivanca.

Bistrica će se od nanosa i mulja čistiti na potezu dugom 850 metara, od mosta u Malezovoj ulici uzvodno, sve do Zavojne ulice. Ove godine slijede i radovi na uređenju 900 metara potoka Šikad u MO-u Punikve, kao i zahvati na potoku Željeznica u MO-u Ivanečka Željeznica, gdje je potrebno sanirati odron i pristupni put do kuće u kojoj živi obitelj s bolesnim djetetom.

Znatna svota, oko 250.000 kuna, osigurana je za košnju trave uz potoke. Cijeli ovaj program radova na održavanju i uređenju vodotoka „težak“ je više od 1,6 milijuna kuna.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.