Na jednom biračkom mjestu u općini Donja Voća poništeni izbori Foto: Općina Donja Voća / ilustracija

Na jednom biračkom mjestu u općini Donja Voća poništeni izbori

Varaždinske vijesti | 17.5.2021. u 11:02h | Objavljeno u Našim krajem

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Donja Voća donijelo je 16. svibnja odluku kojom se poništava glasovanje na biračkom mjestu broj 006 u Gornjoj Voći-2 za izbor članova općinskog vijeća Općine Donja Voća, za izbor općinskog načelnika Općine Donja Voća, za izbor članova Županijske skupštine Varaždinske županije i za izbor župana i zamjenika župana Varaždinske županije.

Odlukom povjerenstva raspušta se birački odbor, a novi birački odbor imenovat će se posebnom odlukom. Također, na navedenom biračkom mjestu glasovanje će se ponoviti 23. svibnja.

- Prilikom prebrojavanja glasova na biračkom mjestu broj 006 Gornja Voća-2, za izbor načelnika Općine Donja Voća birački odbor utvrdio je da je glasovalo ukupno 324 birača, dok je prema glasačkim listićima u glasačkoj kutiji broj glasova 325. Prilikom prebrojavanja glasova na biračkom mjestu broj 006 Gornja Voća-2, za izbor članova općinskog vijeća Općine Donja Voća, birački odbor utvrdio je da je glasovalo ukupno 318 birača, dok je prema glasačkim listićima u glasačkoj kutiji broj glasova 319. Prilikom prebrojavanja glasova na biračkom mjestu broj 006 Gornja Voća-2, za izbor župana i zamjenika župana Varaždinske županije birački odbor utvrdio je da je glasovalo ukupno 315 birača, dok je prema glasačkim listićima u glasačkoj kutiji broj glasova 316. Prilikom prebrojavanja glasova na biračkom mjestu broj 006 Gornja Voća-2, za izbor članova Županijske skupštine Varaždinske županije, birački odbor utvrdio je da je glasovalo ukupno 311 birača, dok je prema glasačkim listićima u glasačkoj kutiji broj glasova 313. Odredbom čl. 63. st. 2. Zakona o lokalnim izborima propisano je da, ako se prilikom prebrojavanja glasačkih listića utvrdi da je njihov broj veći od utvrđenog broja birača koji su glasovali, birački odbor o tome odmah obavještava nadležno izborno povjerenstvo. Nadležno izborno povjerenstvo odmah raspušta birački odbor i imenuje novi te određuje ponavljanje glasovanja na tom biračkom mjestu koje će se obaviti sedmog dana od dana prvog glasovanja - stoji u obrazloženju odluke.