Na Dan planeta Zemlje u Lepoglavi i Klenovniku "Zelena čistka" i podjela sadnica

| 10.4.2019. u 12:23h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Ekološkim akcijama i edukacijom za najmlađe, u okviru projekta Grada Lepoglave i Općine Klenovnik "Kam se koje smeće meće", obilježit će se Dan planete Zemlje.

U petak, 12. travnja, na Gaveznici u Lepoglavi, od 10.30 sati, bit će organizirana već tradicionalna podjela medonosnih sadnica kestena, bagrema i lipe građanima koji ih žele posaditi na svojim parcelama. Akcija će se održati u suradnji s Pčelarskom udrugom "Čmalico" iz Bednje.

Uz podjelu sadnica, u tom će se vremenu na Gaveznici održati i edukativna radionica o razvrstavanju i recikliranju otpada. Dan kasnije, u subotu, 13. travnja, Grad Lepoglava i Općina Klenovnik na svojim područjima organiziraju tradicionalnu ekološku akciju "Zelena čistka". Akcija će se provesti s ciljem uklanjanja smeća s divljih deponija. Početak akcije je u 9 sati, a da joj se priključe pozvani su svi građani koji žele pridonijeti stvaranju čišćeg, zdravijeg i ljepšeg prirodnog okruženja.

Uz poziv da se priključe akciji, građani su pozvani i da komunalnim službama prijave lokacije na kojima je bačen otpad kako bi se smeće uklonilo u akciji čišćenja. Sve informacije o provedbi akcije građani s područja Grada Lepoglave i Općine Klenovnik mogu dobiti slanjem upita na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Na istu adresu mogu poslati i svoje prijedloge lokacija koje treba očistiti. Za sve koji će se odazvati pozivu i sudjelovati u akciji bit će osigurane vreće za smeće i ostali potreban materijal za čišćenje, kao i odvoz sakupljenog otpada.

Označeno u