FOTO Na Ravnoj gori na blagdan Sv. tri kralja vjernici, planinari i paraglajderi

vv / općina bednja | 7.1.2023. u 08:40h | Objavljeno u Našim krajem

 Slijedom dugogodišnje tradicije, a povodom obilježavanja blagdana Sveta tri kralja i ove su se godine brojni hodočasnici i vjernici iz Bednje i cijeloga bednjanskoga i lepoglavskoga kraja, kao i izletnici te planinari iz cijele Varaždinske županije i pograničnih slovenskih naselja uputili na tradicionalni pohod na Ravnu goru.

Odredište hodočasnika bila je kapelica Sveta tri kralja, prastaro barokno zdanje, što ga je 1619. godine dao sagraditi grof Ivan II. Drašković iz obližnjeg Trakošćana, a u kojoj se tradicionalno održavaju vjerska slavlja povodom blagdana Sveta tri kralja.

Među brojnim hodočasnicima bili su i varaždinski župan Anđelko Stričak te načelnik Bednje Damir Poljak koji je izrazio zadovoljstvo što se nastavlja tradicija druženja na Ravnoj gori.

- Nakon dana u kojima slavimo božićne i novogodišnje blagdane svi se zaželimo boravka u prirodi, a ovaj je naš običaj idealna prilika za druženje sumještana i dragih nam gostiju koji sve više prepoznaju prirodne ljepote bednjanskog kraja. Naime, sama Ravna gora kroz cijelu godinu omiljeno je odredište planinara i zaljubljenika u prirodu, a uz prekrasan prirodni položaj, naša Općina ima puno toga dodatnog za ponuditi, od bogate gastronomije, autohtonih festivala, atrakcija i glazbe. Naravno, tu je i gostoljubivost naših mještana koji će rado primiti sve ljude dobre volje koje raduje boravak u prirodi, tako da se ne bojimo da će se tradicija nastaviti - rekao je načelnik Poljak.

Misom u staroj kapelici, hodočašćem i čašćenjem izletnika tako je ponovno nastavljen običaj lijepog blagdanskog okupljanja na Ravnoj gori.

Galerija slika