MREŽA BOND Državna tajnica S. Đurić: Poslovna zona Ivanec – kvalitetan kandidat i partner Foto: Grad Ivanec

MREŽA BOND Državna tajnica S. Đurić: Poslovna zona Ivanec – kvalitetan kandidat i partner

Varaždinske vijesti | 16.6.2021. u 10:01h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji HAMAG-BICRO-a (Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije), od 9. do 11. lipnja u Opatiji je održana konferencija otvaranja projekta “Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) - FAZA 2 (BOND 2)“, a ujedno i osnivačka Skupština Mreže Bond. U tu je mrežu, i to u funkciji punopravne članice, uvrštena i Poslovna zona Ivanec d.o.o.

Direktorica Poslovne zone mr. sc. oec. Lana Labaš tom je prilikom potpisala pristupnicu za članstvo u udruzi, čime je ova gradska tvrtka preuzela obvezu aktivnog doprinosa u razvoju mjera, potpora, novih usluga i jačanju kapaciteta koje će članice Mreže BOND i sudionice na projektu provoditi u iduće dvije godine, koliko je predviđeno njegovo trajanje.

- Posebno veseli najavljeni fokus aktivnosti na certificiranje kvalitete poduzetničko-potpornih institucija (u takve institucije spada i Poslovna zona Ivanec), za koje će se u pilot projektu odabrati 15 članica za testnu provjeru. Posebno veseli što je sudionica i gošća konferencije, državna tajnica u MRRFEU Spomenka Đurić, istaknula upravo Poslovnu zonu Ivanec d.o.o. kao dobrog kandidata i kvalitetnog partnera za rad u radnim tijelima koja će definirati kriterije i uvjete certificiranja - ističu iz Grada Ivanca.

Pritom je posebno istaknula iskustvo Zone u višegodišnjoj provedbi procesa certificiranja Ivanca kao grada s povoljnim poslovnim okružjem (BFC certifikat), a koji je Grad Ivanec osvojio još 2013. godine te ga otad uspio potvrditi po treći put.

Uspostavljena Mreža BOND trenutačno okuplja 91 poduzetničku potpornu instituciju s područja cijele Hrvatske, a krajnji cilj joj je doprinos u osiguranju stabilnog rasta i ravnomjernijeg regionalnog razvoja cjelokupnog gospodarstva. Nastavak je to projekta iz 2017. godine (BOND I), u kome je Poslovna zona Ivanec d.o.o. također sudjelovala te bila odabrana za provedbu jedne od pilot usluga mreže - poslovno mentorstvo poduzetnika početnika.

Uz Poslovnu zonu Ivanec d.o.o., s područja Varaždinske županije u ovom projektu sudjeluje još jedino Tehnološki park Varaždin.

mreza_bond_poslovna_zona_ivanec_15062021_2.jpg

mreza_bond_poslovna_zona_ivanec_15062021_1.jpg

mreza_bond_poslovna_zona_ivanec_15062021_3.jpg