Mladim obiteljima dodijeljeno 148.500 kuna za gradnju ili rekonstrukciju kuće ili stana

Napisao/la: VV -
Mladim obiteljima dodijeljeno 148.500 kuna za gradnju ili rekonstrukciju kuće ili stana Foto: Grad Lepoglava

Provodeći Program demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji s gradskog područja, Grad Lepoglava je, temeljem provedenog natječaja, dodijelio 148.500 kuna za sufinanciranje izgradnje obiteljske kuće odnosno rekonstrukciju ili adaptaciju stambenog prostora.
Pravo na bespovratne potpore ostvarilo je šest mladih obitelji koje su 25. studenog, na prigodnoj svečanosti održanoj u Gradskoj vijećnici, s Gradom Lepoglavom potpisali ugovore o dodijeli bespovratnih sredstava koja će im pomoći u uređenje svojeg budućeg stambenog prostora.
Ugovore je s mladim obiteljima ispred Grada Lepoglave potpisao gradonačelnik Marijan Škvarić koji je tom prigodom istaknuo da je riječ o još jednoj mjeri kojoj je cilj zadržati mlade obitelji na području Grada Lepoglave.
- Grad Lepoglava je prepoznao potrebu svojih građana, pripremio mjeru i uputio javni poziv u okviru kojeg su građani imali prigode ostvariti potpore u visini do 40.000 kuna za izgradnju obiteljske kuće odnosno do 20.000 kuna za rekonstrukciju ili adaptaciju postojećeg stambenog prostora. Za to smo rebalansom proračuna ove godine osigurali 150.000 kuna. Zahtjeva je bilo puno, a potporu je, temeljem kriterija javnog poziva, ostvarilo šest obitelji – pojasnio je gradonačelnik Škvarić
Dvije su obitelji ostvarile potporu u visini od 40.000 kuna za izgradnju obiteljske kuće dok su četiri obitelji ostvarilo potpore za adaptaciju ili rekonstrukciju postojećeg stambenog prostora – dvije obitelji za tu su namjenu dobile potporu od 20.000 kuna, dok su preostale dvije potpore bile u visini od 15.000 odnosno 13.500 kuna.
- Drago mi je da ćemo tih šest obitelji i dalje imati na području našeg grada. Također me veseli da imamo upite mladih obitelji koje se žele doseliti na područje Grada Lepoglave koji, uz ove potpore, pruža još mnoge benefite i potpore mladim obiteljima. Istaknuo bih potpore za novorođene, mogućnost pohađanja vrtića za svu djecu s obzirom na to da na gradskom području uređujemo odnosno gradimo čak dva dječja vrtića u što ulažemo čak 16 milijuna kuna. Želja nam je u budućnosti omogućiti svoj djeci besplatno pohađaju vrtića.
Sufinanciramo cjelodnevni boravak djece u školi kao i izvanškolske aktivnosti te nagrađujemo najbolje učenike. Studentima dodjeljujemo gradske stipendije, a ovom mjerom nastojimo osigurati mladim obiteljima krov nad glavom – rekao je gradonačelnik Škvarić te najavio da je u planu za iduću godine iz proračuna za Program demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji izdvojiti 200.000 kuna.
- Zahvalna sam Gradu Lepoglavi na dodijeljenoj potpori koja će mi pomoći u završetku izgradnje obiteljske kuće – zahvalila je Gradu Lepoglavi Nikolina Bistrović nakon potpisanog ugovora.
- Svatko tko je gradio kuću ili je namjerava graditi zna koliko je to velik financijski zahvat. Ovaj dobiven iznos omogućit će nam opremanja unutrašnjosti kuće koja je već skoro pa gotova – rekla je Kristina Bedeković također zahvalivši Gradu Lepoglavi na dobivenoj potpori.
Problem krova nad glavom mlade obitelji mogle bi riješiti i kroz stambeno zbrinjavanje u okviru POS programa poticajne stanogradnje. Naime, objavljen je Javni poziv za iskaz interesa za kupnju stana iz Programa POS. Utvrdi li se da postoji dovoljan interes za kupnju stanova POS-a, Grad će donijeti odgovarajuće odluke, osigurati zemljište za izgradnju stanova, dogovoriti s APN-om daljnju realizaciju programa te objaviti Javni natječaj za formiranje liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa POS-a.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.