Mladi Novomarofčani, kandidirajte se za članstvo u gradskom Savjetu mladih Foto: VV arhiva

Mladi Novomarofčani, kandidirajte se za članstvo u gradskom Savjetu mladih

Varaždinske vijesti | 17.10.2018. u 20:20h | Objavljeno u Našim krajem

Komisija za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Novog Marofa objavila je 16. listopada Javni poziv za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih grada Novog Marofa i njihove zamjenike.

Savjet mladih Grada Novog Marofa kao savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Novog Marofa osniva se u cilju sudjelovanja mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život te informiranja i savjetovanja mladih u Gradu Novom Marofu.

Savjet mladih Grada Novog Marofa kao savjetodavno tijelo Grada Novog Marofa osniva se u cilju sudjelovanja mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život te informiranja i savjetovanja mladih u Gradu Novom Marofu.

Savjet mladih Grada Novog Marofa ima sedam članova uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika. Članove Savjeta mladih i njihove zamjenike bira Gradsko vijeće Grada Novog Marofa na razdoblje od tri godine. Za članove Savjeta mogu biti birane osobe s prebivalištem ili boravištem na području Grada Novog Marofa koje u trenutku podnošenja kandidatura za članstvo u Savjetu mladih imaju od navršenih 15 do navršenih 30 trideset godina. Pravo predlaganja kandidata za članove i zamjenike članova Savjeta mladih imaju udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, podmladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih od najmanje 30 mladih.

Svi zainteresirani detaljnije informacije o ovom Pozivu, kao i potrebne obrasce, mogu pročitati i preuzeti na službenim stranicama Grada.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci