Mladi Novomarofčani, kandidirajte se za članstvo u gradskom Savjetu mladih Foto: VV arhiva

Mladi Novomarofčani, kandidirajte se za članstvo u gradskom Savjetu mladih

Varaždinske vijesti | 17.10.2018. u 20:20h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Komisija za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Novog Marofa objavila je 16. listopada Javni poziv za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih grada Novog Marofa i njihove zamjenike.

Savjet mladih Grada Novog Marofa kao savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Novog Marofa osniva se u cilju sudjelovanja mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život te informiranja i savjetovanja mladih u Gradu Novom Marofu.

Savjet mladih Grada Novog Marofa kao savjetodavno tijelo Grada Novog Marofa osniva se u cilju sudjelovanja mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život te informiranja i savjetovanja mladih u Gradu Novom Marofu.

Savjet mladih Grada Novog Marofa ima sedam članova uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika. Članove Savjeta mladih i njihove zamjenike bira Gradsko vijeće Grada Novog Marofa na razdoblje od tri godine. Za članove Savjeta mogu biti birane osobe s prebivalištem ili boravištem na području Grada Novog Marofa koje u trenutku podnošenja kandidatura za članstvo u Savjetu mladih imaju od navršenih 15 do navršenih 30 trideset godina. Pravo predlaganja kandidata za članove i zamjenike članova Savjeta mladih imaju udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, podmladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih od najmanje 30 mladih.

Svi zainteresirani detaljnije informacije o ovom Pozivu, kao i potrebne obrasce, mogu pročitati i preuzeti na službenim stranicama Grada.