Mirovine i plaće opet u Lepoglavi - otvara se banka, bankomati bez provizije

MGA/VV | 5.4.2020. u 19:25h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na inicijativu lepoglavskog Stožera civilne zaštite, Zagrebačka je banka uvela posebne mjere za vrijeme isplate mirovina te će tako otvoriti poslovnicu u Lepoglavi kako bi građani mogli podići mirovine i plaće bez izlaganja riziku odlaskom u drugi grad.

- Zbog velikog broja zahtjeva za izdavanjem propusnica za podizanje mirovina, a iz očitog vitalnog razloga, kao lepoglavski Stožer civilne zaštite dogovorili smo s bankom da se poslovnica u Lepoglavi otvori za isplatu mirovina i plaća. Poslovnica će tako raditi 8., 9. i 10. travnja, od srijede do petka idući tjedan u vremenu od 8 do 12 sati – napominje načelnik lepoglavskog Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač.

U skladu s razvojem situacije i mjerama koje su donijela nadležna tijela, banka će poduzeti dodatne radnje kako bi zaštitila građane prilikom obavljanja neophodnih bankarskih usluga. Prilikom ulaska u poslovnicu, umirovljenici će imati prednost. Mole se ostali građani da u dane isplate mirovina pokušaju odgoditi dolazak u poslovnice te na taj način daju prednost i pruže dodatnu sigurnost starijim građanima kojima je dolazak u poslovnice neophodan.

- Osim otvaranja poslovnice u Lepoglavi, dogovoreno je i kako banke neće uzimati proviziju s bankomata što znači da novac možete podići na bilo kojem bankomatu u Lepoglavi bez lipe provizije. Trudimo se maksimalno da vam olakšamo neke vitalne potrebe za vrijeme trajanja svih ovih ograničenja i zabrana – dodaje načelnik Stožera civilne zaštite Kovač i napominje kako je ovo prva od planiranih aktivnosti kojima se polako vraćaju neke usluge u Lepoglavu koje su prijeko potrebne građanima.

Kako bi se u danima isplate mirovina broj ljudi u poslovnicama što više smanjio, umirovljenike se savjetuje da u poslovnice dolaze abecednim redom prezimena po danima i to:
Srijeda, 8. travnja – prezimena od A do H
Četvrtak, 9. travnja – prezimena od I do O
Petak, 10. travnja – prezimena od P do Ž

Označeno u