Ministar Horvat u N. Marofu uručio dio ugovora za komunalne projekte u županiji

Napisao/la: -
Ministar Horvat u N. Marofu uručio dio ugovora za komunalne projekte u županiji Foto: Grad Novi Marof

U Kulturnom centru „Ivan Rabuzin” u Novom Marofu dodijeljeni su ugovori o sufinanciranju projekata gradova i općina s područja Varaždinske županije namijenjeni poticanju razvoja komunalnog gospodarstva te ujednačavanju komunalnog standarda.

Riječ je osam projekata koje će Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sufinancirati s iznosom većim od 1,1 milijun kuna, a ugovori su uručeni načelnicima Jalžabeta, Beretinca, Malog Bukovca, Klenovnika, Cestice, Ljubešćice i Svetog Đurđa te gradonačelniku Lepoglave.

Okupljene je pozdravio domaćin, saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

- Sigurno da svakom načelniku i gradonačelniku svaka kuna dobro dođe. To su one potrebe u komunalu, od nerazvrstanih cesta, ulaganja u društvene domove, u rasvjetu i slično, komunalni projekti koji su potrebni i u koje mi investiramo. Veliko nam je zadovoljstvo što je Ministarstvo i ovoga puta uručilo ugovore našim kolegama načelnicima i gradonačelnicima koji su kroz bodovanje prošli na tim aktivnostima. To su hvalevrijedni novci, dobro će se iskoristiti i nadam se da će u Ministarstvu biti dovoljno sredstava i u narednim godinama, kako bismo se ponovo kao načelnici i gradonačelnici mogli prijaviti na te natječaje, biti uspješni i nastaviti s ulaganjem na području naših općina i gradova - rekao je Jenkač.

Ministarstvo će financirati sljedeće projekte: u Jalžabetu „Investicijsko održavanje zgrade društvene namjene – Općinska zgrada“ u iznosu od 126.000 kn, modernizaciju nerazvrstanih cesta na području grada Lepoglave u 2020. godini u iznosu od 168.000 kn, izgradnju i opremu dječjeg igrališta u naselju Črešnjevo u općini Beretinec sa 159.600 kn, nabavu komunalnog stroja, priključaka i opreme za održavanje javno-prometnih i javnih zelenih površina u općini Mali Bukovec s 94.500 kn, rekonstrukciju nerazvrstane ceste u Klenovniku – Put Lipica – Blaški, u iznosu od 128.727 kn, rekonstrukciju nerazvrstanih cesta na području općine Cestica u iznosu od 168.000 kn, projekt gospodarske i socijalne revitalizacije kroz modernizaciju cestovne infrastrukture u iznosu 134.400 kn te modernizaciju nerazvrstane ceste i rekonstrukciju mrtvačnice u Svetom Đurđu te nabavu gospodarskog vozila s 168.000 kuna.

- Za sjeverne općine razvoj komunalnog gospodarstva je vrlo bitan. Svi načelnici bez obzira na političke opcije inzistiraju da im se osigura suport kod rješavanja ovakvih problema, koji za velike gradove nisu toliko bitni, ali za male općine, malih izvornih prihoda, život znače. Ovo je natječaj koji je raspisan na samom početku godine. Žao mi je što kroz rebalans nećemo moći, zbog ove COVID situacije, osigurati dodatna sredstva za dodatne ugovore. Ali je obećanje da ova mjera ide dalje. Osigurali smo i u sljedećoj proračunskoj godini 30-ak milijuna kuna - izjavio je ministar Horvat.

Podsjetimo, na Javni poziv Ministarstva do 7. ožujka 2020. godine kada je bio zadnji dan prijava, 397 jedinica lokalne samouprave dostavilo je svoje projektne prijedloge ukupne vrijednosti veće od 371 milijuna kuna. Za njihovu realizaciju od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja zatraženo je sufinanciranje od 120.2 milijuna kuna. Odlukom ministra u 2020. godini sufinancira se ukupno 191 projekata razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda za što je u državnom proračunu osigurano više od 26,6 milijuna kuna.

ugovori_ministarstvo_graditeljstva_1.JPG

ugovori_ministarstvo_graditeljstva_2.JPG

ugovori_ministarstvo_graditeljstva_3.JPG

ugovori_ministarstvo_graditeljstva_4.JPG

ugovori_ministarstvo_graditeljstva_5.JPG

ugovori_ministarstvo_graditeljstva_7.JPG

Martin Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.