Memorijalnim turnirom odali počast poginulim braniteljima s područja Grada Lepoglave Foto: Grad Lepoglava

Memorijalnim turnirom odali počast poginulim braniteljima s područja Grada Lepoglave

Varaždinske vijesti | 10.7.2019. u 11:00h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava i uz potporu Grada Lepoglave, u Lepoglavi je 7. srpnja održan 2. Memorijalni sportski turnir za poginule branitelje s područja Grada Lepoglave.

Sjećanje na 12-oricu poginulih branitelja s gradskog područja započelo je misom zadušnicom u župnoj crkvi u Lepoglavi nakon čega je, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, počast poginulim braniteljima odana u Parku hrvatskih branitelja. Učinili su to članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici udruga i ustanova s gradskog odručja te policije. Ispred Grada Lepoglave počast je poginulim braniteljima odao gradonačelnik Marijan Škvarić dok je državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop to učinio ispred Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja.

Uslijedilo je otvorenje turnira kojem su uz navedene nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

- Drago mi je da smo se okupili u ovolikom broju. Bilo bi bolje da povod našem okupljanju nije memorijal kojim se prisjećamo naših poginulih suboraca s kojima smo zajedno branili Hrvatsku. To zajedništvo pokazujemo i danas na ovakvim događanjima – istaknuo je ispred udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava njen predsjednik Dražen Husnjak.

Sudionicima turnira dobrodošlicu je poželio gradonačelnik Marijan Škvarić. Naglasio je pri tom važnost organiziranja ovakvih događanja na kojima se okupljaju branitelji te važnost čuvanja spomena na one koji su u obrani Hrvatske dali najveću žrtvu.

- Ministarstvo obrane i Ministarstvo branitelja izuzetno cijene žrtvu naših branitelja – istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop pozdravivši ispred ministara Damira Krstičevića i Tome Medveda sve nazočne.

Podsjetio je da je više od 15.000 života ugrađeno u temelje Hrvatske slobode među kojima i životi 12-orice branitelja s područja Grada Lepoglave.

- Naša je obaveza da se njihova žrtva nikad ne zaboravi - istaknuo je Jakop.

Jakop je turnir otvorio uz počasni pucanj kuburaša iz Kuburaške udruge Prva kubura iz Višnjice. Devet ekipa natjecalo se u sedam disciplina – beli, šahu, pikadu, visećoj kuglani, streljaštvu, stolnom tenisu i povlačenju konopa.

braniteljski_turnir_lepoglava_01.jpg

braniteljski_turnir_lepoglava_02.jpg

braniteljski_turnir_lepoglava_03.jpg

braniteljski_turnir_lepoglava_04.jpg

braniteljski_turnir_lepoglava_05.jpg

braniteljski_turnir_lepoglava_06.jpg

braniteljski_turnir_lepoglava_07.jpg

braniteljski_turnir_lepoglava_08.jpg

braniteljski_turnir_lepoglava_09.jpg