Međimurska županija zahvalila mentorima čiji su učenici osvojili prva mjesta na natjecanjima Foto: Međimurska županija

Međimurska županija zahvalila mentorima čiji su učenici osvojili prva mjesta na natjecanjima

VV | 19.12.2022. u 17:55h | Objavljeno u Našim krajem

Čak 171 mentora iz međimurskih osnovnih i srednjih škola čiji su učenici u školskoj godini 2021./22. osvojili prva mjesta na županijskim, međužupanijskim te državnim i međunarodnim natjecanjima ili su se plasirali na državne smotre župan Međimurske županije Matija Posavec okupio je kako bi im zahvalio za trud uložen u učenike i individualno razvijanje njihovih potencijala. Mentori su darivani umjetničkim djelima, radovima učenika Graditeljske škole, u ime poštovanja koje im iskazuje Međimurska županija.

- Drago mi je što na kraju ove kalendarske godine pred okićenim borom i pod božićnom zvijezdom, kao simbolom nade i zajedništva, mogu čestitati i zahvaliti ljudima koji ulažu dodatne napore u vlastitu profesionalnu izgradnju, koji ulažu u sebe, ali nesebično razvijaju darovitost učenika i izvan propisanog opsega posla. Čak 171 mentor dolazi iz osnovnih i srednjih škola s područja Međimurja koji su samo u protekloj školskoj godini pripremili 12 državnih prvaka u osnovnim školama. U srednjoškolskom sustavu bilo je 11 državnih prvaka, dva viceprvaka s međunarodnog prirodoslovnog turnira, odnosno Prirodoslovne olimpijade Europske unije te osvajači 3. mjesta na Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih. Te brojke govore da nam se ulaganja u obrazovanje vraćaju na najljepši mogući način. Nastojimo kontinuirano podržavati vrijednosti koje razvijate kod učenika i to ulaganjem u centre izvrsnosti i stvaranjem boljih uvjeta za rad te vam i na taj način iskazati poštovanje. Godina pred nama je izazovna jer težimo sve naše osnovne škole dovesti do uvjeta za jednosmjensku nastavu. Riječ je o jedanaest škola, ali i o izgradnji četiriju sportskih dvorana. Spremno čekamo natječaje iz EU fondova kako bismo ostvarili taj – ne samo cilj – već novi početak. Paralelno ćemo i dalje jačati rad naših područnih školskih odjela koji – bez obzira na broj učenika – imaju svoj specifičan duh i važnu ulogu u zajednici. Zato, obrazovanje ostaje na vrhu ljestvice naših prioriteta - istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah također je zahvalila ravnateljima i mentorima na uloženom trudu:

- Iznimna mi je čast u ovoj prigodi zahvaliti vam na radu koji  je nemjerljiv u razvijanju talentiranih učenika, a vaša podrška i poticanje marljivosti presudna na njihovom put do nagrada - istaknula je pročelnica.

U ime mentorica i mentora iz osnovnih škola Međimurskoj županiji zahvalila je Željka Pavlic Bedić iz Osnovne škole Nedelišće.

- Svi mi ovo radimo iz ljubavi, zato su i rezultati impresivni. Nagrada su nam osmijesi naših učenika nakon osvojenih prvih mjesta na natjecanjima. Mnogo nam znači i ovo vaše priznanje te zahvaljujemo Međimurskoj županiji na iskazanom poštovanju i podršci - rekla je Bedić.

- Znanje je moć. Hvala vam što ste nas pozvali jer upravo smo mi ti koji nudimo tu moć. Ponekad je lako, ponekad izazovno i zahtjevno, no u konačnici neprocjenjiv je trenutak kada spoznamo da smo nešto postigli. Posebno onaj trenutak kada ostvareno preraste uloženo. Bilo da je riječ o natjecanjima, smotrama, o STEM području, humanističkom, društvenom području ili naprosto određenim vještinama, iza svakog uspješnog učenika stoji mentor. Entuzijazam i zadovoljstvo koje mi mentori osjećamo i znanja koja dajemo našim učenicima nije praćeno materijalnom nagradom i zato je ovaj poziv javno priznanje za naš doprinos zajednici. Investicija u znanje isplaćuje najbolje kamate pa nam želim još mnogo dobrih  investicija i kamata na boljitak našega društva - dodala je u ime srednjoškolskih mentora Vedrana Močnik iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Svečani skup glazbeno-scenskim nastupom su obogatili učenici Gimnazije Josip Slavenski Čakovec, učenici Gospodarske škole Čakovec ukrasili su dvoranu u kojoj se održala svečanost, dok su učenici Srednje škole Prelog pripremili domjenak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci