Maruševečke udruge predstavljaju svoj rad na Danu otvorenih vrata Foto: Općina Maruševec

Maruševečke udruge predstavljaju svoj rad na Danu otvorenih vrata

Varaždinske vijesti | 1.7.2023. u 08:47h | Objavljeno u Našim krajem

I ove godine u općini Maruševec obilježava se Dan otvorenih vrata udruga.

Cilj manifestacije jest približiti građanima i široj javnosti aktivnosti, programe i projekte od interesa za opće dobro koje udruge provode na području općine Maruševec.

Tim povodom, druženje članica i članova udruga s općinskog područja održat će se danas, 1. srpnja od 15 sati kod Društvenog doma Ločnjak, a započet će nastupom KUD-a Klaruš. Tada kreće i pripremanje raznih tradicijskih jela i specijaliteta, dok će se sat kasnije održati prezentacija hajdinih sirnih štrukli i hajdinih makarona.

U 17 sati kreće ocjenjivanje najljepšeg stola udruga, a od 19 sati nastup dramskih skupina. U programu će nastupiti KUD Lepoglavski pušlek, AKUD Žensko kazalište iz Jesenja te Štef s biciklinom sa svojim bračnim savjetima.

Kroz zabavno poslijepodne u manifestaciji sudjeluju i lokalni OPG-ovi, konjska zaprega, vatrogasno vozilo s pjenom za najmlađe i napuhanac, dok će se za dobru atmosferu u večernjim satima pobrinuti bend Narodni ritam.

Dan otvorenih vrata udruga organizira Udruga žena Maruša iz Maruševca, u povodu Međunarodnog dana suradnje i Svjetskog dana stanovništva, uz pokroviteljstvo Općine Maruševec.

010723-dan-udruga-2023-program.jpg