Maruševec: Roditelji oslobođeni plaćanja vrtića, a mještani pozvani da ne pale vuzmenke

Varaždinske vijesti | 5.4.2020. u 17:18h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U cilju solidarizacije s građanima od kojih mnogi teško preživljavaju ovu zdravstvenu krizu zbog gospodarskih i financijskih udara uzrokovanih epidemijom koronavirusa COVID-19, Općina Maruševec rasteretit će roditelje financijskih izdataka.

Naime, Općina Maruševec će za ožujak i travanj podmiriti roditeljima ekonomsku cijenu vrtića u iznosu 1.200 kuna za djecu koja su smještena u vrtićima na području općine Maruševec i Varaždinske županije.

- Na ovaj način Općina Maruševec želi pomoći kako vrtićima da sami ne snose cijeli trošak novonastale krize, tako i olakšati roditeljima trenutnu situaciju te ih osloboditi plaćanja dok su vrtići zatvoreni, uz postojeće povećano mjesečno sufinanciranje u odnosu na sve prošle godine - priopćili su iz Općine.

Ujedno su podsjetili da je i dalje na snazi zabrana javnog okupljanja, kao i priprema i paljenje vuzmenki.

- Približavanjem najvećeg i najvažnijeg kršćanskog blagdana, podsjećamo građane da se u cilju smanjenja širenja bolesti COVID-19 i dalje drže mjera koje su na snazi a tiču se socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javim prostorima. Zahvaljujemo svim građanima na razumijevanju i odgovornosti koje pokazuju svojim ponašanjem od početka ove zdravstvene krize. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne je važnosti jer odgovornim ponašanjem smanjujemo širenje zaraze koronavirusa na našem području, stoga Stožer civilne zaštite Općine Maruševec i dalje apelira na građane da ostanu doma i ne izlažu se riziku zaraze - poručili su.

I dalje uz pomoć operativnih snaga, vatrogasaca DVD-a Maruševec i DVD Donje Ladanje, kao i policije, Stožer civilne zaštite Općine Maruševec osigurava provedbu i nadzor odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Tako će biti i u narednim danima uoči i nakon Uskrsa, kad će se pojačano kontrolirati i sankcionirati društvena okupljanja, zadržavanje na javnim prostorima i priprema vuzmenki, u cilju zaštite zdravlja svih građana.

- Naš kraj je nadaleko poznat po njegovanju ovih uskršnjih običaja koje sežu u daleku povijest, no ove godine zbog aktualne zdravstvene i sigurnosne situacije u kojoj se Hrvatska nalazi, njegovanje ove tradicije moramo svi zajedno ostaviti za neko drugo, zdravije vrijeme - napominju iz Općine Maruševec.