MARUŠEVEC Prijavite se na predavanje za poljoprivrednike Foto: Pexels/ilustracija

MARUŠEVEC Prijavite se na predavanje za poljoprivrednike

Varaždinske vijesti | 26.2.2024. u 10:12h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak, 27. veljače, u 8.30 sati, u dvorani Općine Maruševec (Maruševec 6) održat će se predavanje za poljoprivrednike o analizi tla.

Analiza tla i biljnog materijala predstavlja važan rezultat u planiranju gnojidbe i sastavljanja programa gnojidbe.

Svaka kultura - kako jednogodišnje (povrće) tako i trajne, višegodišnje kulture poput voćaka i vinove loze - tijekom svog vegetacijskog ciklusa troši određenu količinu hranila.

Ovisno o agroekološkim uvjetima i visini prinosa, iznošenje hranila se značajno razlikuje. Osim toga i pojedine kulture, različito "troše" određena hranila. Stoga je analiza tla i biljnog materijala prvi korak u planiranju gnojidbe i pisanja programa gnojidbe.

Na predavanju koje će se održati u utorak, 27. veljače u 8.30 sati u dvorani Općine Maruševec, predstavnici Ministarstva poljoprivrede – Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede govorit će o obavezi uzimanja uzoraka tla za analizu.

Josip Borak iz tvrtke Agrodata d.o.o. predstavit će vrste analiza i njihovu važnost. Također, na predavanju će biti riječi i o drugim aktualnostima u poljoprivredi.

Zbog ograničenog broja mjesta, prijave na predavanje su obavezne. Građani se mogu prijaviti na:

091-4882-971 Jelena Stipetić i
091-4882-769 Andreja Vukalović Pofuk.

Uz poljoprivredne proizvođače s područja općine Maruševec, na predavanju su dobrodošli i poljoprivrednici sa šireg područja.